SRBIJA DAJE NOVAC ZA OBNOVU NOTR DAMA! Odredili su i SUMU, uopšte nije mala
Vlada Srbije i Nort Dam, Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

POMOĆ FRANCUSKOJ!

SRBIJA DAJE NOVAC ZA OBNOVU NOTR DAMA! Odredili su i SUMU, uopšte nije mala

Vlada Srbije donela je odluku 

Objavljeno: 22.04.2019. 13:32h
  • 1.6k

Vlada Srbije uputila je Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine, navodi se u saopštenju Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije, dostavljenom posle sednice kabineta u Nemanjinoj 11.

Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici i Zaključak o usvajanju Plana bilateralne saradnje između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine u okviru inicijative „Pojas i put“.

U ime vlade, ovaj dokument potisaće ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Članovi vlade usvojili su Zaključak o usvajanju teksta Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.

Na sednici je usvojen i Zaključak o zaključivanju Memoranduma o razumevanju za razvoj projekta Pametni gradovi u Srbiji između Vlade Republike Srbije i kompanije Huawei techonologies Co, Ltd.

 

Svrha potpisivanja ovog dokumenta je razvoj strategije pametnih gradova, kroz pozicioniranje kompanije Huawei kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave poput Beograda, Niša, Novog Sada i ostalih.

Zajedničkim radom, kroz međusobnu razmenu informacija obezbediće se platforma za razvoj lokalnih potencijala i izgradnja lokalnog ekosistema u oblasti digitalne transformacije u javnom, finansijskom, obrazovnom i energetskom sektoru, kao i u oblasti saobraćaja.

Kao poseban cilj ove saradnje je otvaranje Huawei Innovation Center for Digital Transformation kao regionalnog centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu, piše u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media