SRBIJA DA PREISPITA SVOJE ODLUKE! Živadin Jovanović o Miri Marković i Slobodanu Miloševiću (VIDEO)
Živadin Jovanović, Foto: Printscreen

OŠTRO

SRBIJA DA PREISPITA SVOJE ODLUKE! Živadin Jovanović o Miri Marković i Slobodanu Miloševiću (VIDEO)

Urnu sa njenim posmrtnim ostacima u petak je doneo iz Moskve Slobodan Bulatović, bivši muž njene ćerke Marije Milošević

Objavljeno:

Supruga nekadašnjeg predsednika Srbije i SR JugoslavijeMirjana Marković biće sahranjena danas u Požarevcu.

Urnu sa njenim posmrtnim ostacima u petak je doneo iz Moskve Slobodan Bulatović, bivši muž njene ćerke Marije Milošević.

Po želji sina Marka i ćerke Marije urna je prenoćila u porodičnoj kući Miloševića, a u 15 časova biće položena u zajedničku grobnicu u kojoj od marta 2006. počiva Slobodan Milošević.

Jedan od ljudi koji je došao na komemoraciju je i Živadin Jovanović, koji je ekskluzivno za Espreso.co.rs izjavio da je sve što se Miri Marković dogodilo, ali i njenoj porodici, velika nepravda.

"Mislim da je normalno što sam ovde na komemoraciji profesorki Miri Marković jer je ona bila surpuga i najbliži saradnik Slobodana miloševića, ona je naučni, društveni i javni radnik. Pedagog i autor mnogih knjiga, knjiga koje su svedočanstva o važnom istorijskom razdoblju. Mislim da je danas mesto ovde sima koji osećaju nepravdu prema predsedniku Slobodanu Miloševiću, porododici i supruzi koja se ogledala pre svega u jednom protiv ustavnom, necivilizacijskom izručivanju Slobodana Miloševića Haškom tribunalu što je jedinstven slučaj u istoriji svetskih osnova" , izjavio je on.

"Što je potom ta takozvana demokratska vlast koja je došla u Srbiju posle 5. oktobra, držala u progonstvu porodicu Miloševića. Eto, Mira Marković nije uspela da živa poseti ni grob svog supruga u Požarevcu, a njena deca danas nemaju pristup svojoj kući, kući svojih roditelja, i i dalje su u nekoj vrsti odbacivanja, barem što se tiče sina Slobodana Miloševića i Mire Marković, njemu je onemogućeno da dođe putem poternica i na sve druge načine."

"Dakle, tu smo danas da odamo poslednju poštu Miri Marković i da ujedno kažem da Srbija, ukoliko teži normalizaciji sopstvenog ugleda, i normalizaciji odnosa u samoj Srbiji , treba da preispita dosadašnji odnos i da samokritički sagleda greške koje su činjene neopravdno i koje su štetne za jedinstvo Srbije u vreme kada je Srbiji potrebno više nego ikada" , završio je Jovanović.

BONUS VIDEO:

CELA SRBIJA JUČE SE SLILA SE U BEOGRAD: Pogledajte slike veličanstvenog skupa ispred Skupštine (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.