ALBANCI SU OSMISLILI NOVO LUDILO NA KOSOVU! Svi su zanemeli od plana koji su skovali Hašim Tači i Ramuš Haradinaj
Hašim Tači sklapa dil sa amerikancima, Foto: Printscreen

STRAŠNO!

ALBANCI SU OSMISLILI NOVO LUDILO NA KOSOVU! Svi su zanemeli od plana koji su skovali Hašim Tači i Ramuš Haradinaj

Ovo nije normalno...

Objavljeno:

„Pravedna“ borba za samoproklamovanu državu Kosovo, čiji je glavni sponzor Amerika, ne sme da se dovodi u pitanje, zato i ne treba očekivati da će se pred Specijalnim sudom za pripadnike OVK suditi za zločine prema Srbima, već prema Albancima. Naznake za takav rasplet već postoje.

Prema najnovijim nezvaničnim informacijama prištinskih medija, Specijalni sud za zločine OVK podići će prve optužnice za ubijanje Albanaca posle sukoba na Kosovu, a među optuženima će se, kako se i ranije spekulisalo, naći i predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji. Pozivajući se na reči visokog zvaničnika Specijalnog tribunala, to je objavila prištinska „Gazeta ekspres“.

„Vrlo je verovatno da će na osnovu dokaza koje je prikupila kancelarija specijalnog tužioca protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija, Dauta Haradinaja, Samija Ljuštakua, Azema Silje i drugih bivših komandanata OVK biti podignuta optužnica“, naveo je izvor.

Komentarišući ove spekulacije, advokat Goran Petronijević kaže da nezvanične informacije prištinskog medija uvek prima sa rezervom. On objašnjava da ne bi bilo prvi put da, radeći po oprobanom receptu zapadnih medija, Priština pusti nezvanična saznanja zbog kojih ovde, komentarišući ih, podignemo prašinu, a to posle ne bude tačno.

Po pisanju „Gazete“, tužilaštvo Specijalnog suda do sada je saslušalo oko 100 osumnjičenih osoba i svedoka, a planira da sasluša još 300 pre podnošenja prvih optužnica.

Međutim, sumnje u pravičnost suda počele su da se iznose i pre nego što je počeo sa radom. Prvu je izazvala već činjenica da je specijalizovani tužilac suda Amerikanac. Tim pre što je Džek Smit, tužilac sa prethodnim iskustvom u političkim istragama na visokom nivou, početkom septembra prošle godine na tom mestu nasledio Dejvida Švendimena kome je, kako je objašnjeno, istekao mandat u američkoj diplomatskoj službi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.