ISPLIVALI STROGO POVERLJIVI DOKUMENTI O MIRI I SLOBI: CIA je analizirala Slobino ponašanje i odnose sa suprugom!
Slobodan Milošević i Mirjana Marković, Foto: Printscreen/Youtube

cia imala saradnike sa terena

ISPLIVALI STROGO POVERLJIVI DOKUMENTI O MIRI I SLOBI: CIA je analizirala Slobino ponašanje i odnose sa suprugom!

CIA Miloševića naziva impresivnim govornikom, koji je samouveren i dominantan dok razgovara oči u oči

Objavljeno:

Američka obaveštajna služba CIA detaljno se bavila likom i delom Slobodana Miloševića i o njemu pravila strogo poverljive izveštaje, prenose beogradski mediji.

CIA je skenirala kompletnu Miloševićevu životnu i radnu biografiju, u koju je uključila sve njegove specifične osobine, očigledno praćene vrlo pažljivo. Na početku ovog dokumenta, nastalog u vreme kada se rat u Hrvatskoj razbuktao, a sukob u BiH bio u povoju, CIA Miloševića doživljava kao "promoćurnog taktičara koji dobro zna kako da manipuliše političkom scenom zarad opstanka na vlast."

- Prema našoj proceni, primarni motiv koji je u osnovi Miloševićevog političkog ponašanja je snažna želja za obavljanjem vlasti i kontrolom - stoji već u trećem pasusu izveštaja, čiji su pojedini delovi cenzurisani, verovatno zbog tajnosti podataka.

CIA Miloševića naziva impresivnim govornikom, koji je samouveren i dominantan dok razgovara oči u oči.

- Milošević je učtiv i opušten tokom sastanaka u svojoj kancelariji. On je majstor razmišljanja i donošenja odluka pod pritiskom - glasi deo opisa.

Američki obaveštajci insistiraju na psihološkom profilu Miloševića, kojem su i otac i majka počinili samoubistvo, navodeći da je porodični čovek koji ima suprugu Mirjanu, sina i ćerku. Poseban paragraf posvećen je supruzi, ali je velik deo zatamljen.

- Mirjana Marković mu je najbliža, u nju ima najviše poverenja, ona je njegov savetodavac. Često je koristila kolumne u magazinima da predskazuje smene i događaje u politici svog supruga - stoji u materijalu neposredno pre cenzurisanog dela.

Dakle, američka služba dobro je poznavala namere Markovićeve da u dogovoru sa Miloševićem politički, ali očigledno u nekim slučajevima i bukvalno, ukloni nekoga ko joj nije po volji.

Izveštaj je s vremenom dopunjavan novim podacima, a kako je vreme prolazilo, Milošević od simpatičnog političara koji pije viski, puši tompus i odlično govori engleski, sa upadljivim akcentom, postaje zlikovac koji gura lidere krajiških i bosanskih Srba u rat. Tako kasnije opservacije opisuju Slobodana kao "ultimativnog vlastodršca koji je marginalizovao opoziciju."

Bivši agent Državne bezbednosti Božidar Spasić ističe za beogradske medije da se po ovim spisima jasno vidi koliko je psihološki profil Miloševića odrađen profesionalno, do najsitnijih detalja.

- Treba pomenuti da su ovi izveštaji CIA o Miloševiću samo delimično pisani u centrima federalne američke službe, a dosta toga je napisano u Beogradu. Iz dokumenata se može zaključiti da je CIA imala uz sebe ljude koji su okruživali Miloševića i bili odlično upućeni u njegovo ponašanje i odnose. I na suđenju u Hagu često je pominjano da je CIA imala veoma dobre saradnike na terenu, unutar državnog aparata.

BONUS VIDEO:

KAKVE ČUDNE ZVUKE ISPUŠTA OVAJ MAČAK! On kao da grdi i kritikuje nekog, možda se ljuti što su mu obukli odelce i vezali mašnu (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.