VUČIĆ PRED VRHOM SNS! Pročitajte pažljivo šta im je rekao
Predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Youtube printscreen

PREDSEDNIK SE OBRAĆA

VUČIĆ PRED VRHOM SNS! Pročitajte pažljivo šta im je rekao

Predsednik SNS otvoreno izneo svoj stav...

Objavljeno: 17:10h
Darko Zlojutro

Predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas vrhu naprednjaka koji su se okupili u Sava Centru i poručio im da Srbija više nije pred bankrotstvom i da je pre šest godina pokušao da promeni zemlju koja je bila razorena.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić obratio se saradnicima, uoči današnje sednice rukovodstva SNS, na kojoj će tema pored mitinga u petak biti i izbori i poručio im da će odluka o datumu izbora biti doneta posle važnih spoljnopolitičkih susreta.

Aleksandar Vučić za govornicom na sednici Glavnog odbora SNS-a
Aleksandar Vučić za govornicom na sednici Glavnog odbora SNS-a foto: Espreso.co.rs

- U prethodnih šest i po godina pokušali smo da zemlju, koja je bila gotovo razorena, promenimo i uradimo sve ono što je trebalo da bude urađeno i pre 20 i pre 30 godina, da pokažemo da Srbija može bolje - rekao je Aleksandar Vuči koji je dočekan gromoglasnim aplauzom čitave sale, koji je trajalo nekoliko minuta.

Aleksandar Vučić presedava na sednici Glavnog odbora
Aleksandar Vučić presedava na sednici Glavnog odbora foto: Espreso.co.rs

Vučić je najbližnim saradnicima poručio da ne pristaje ni na kakve ultimatume opozicije. Oni ne traže da narodu bude bolje, njihovi uslovi su tajkunski, poručio je juče saradnicima predsednik Vučić.

- Pred nama je užasno težak period po pitanju Kosova. Nema šta nisu uradili Albanci protiv Srba. Uveli su takse pre gotovo 6 meseci suprotno svim međunarnodnim zakonima, doneli su platformu kojom Srbija treba da bude ponižena i prizna Kosovo, uveli su svoju vojsku - istakao je Vučić i dodao da je danas kompromis više niko i ne nudi. Smatraju da su napravili dogovor u međunarodnoj zajednici. Jedino što od nas traže je priznanje nezavinosti Kosova. Govorim vam istinu koja je mnogima bila bolna. Niko sem možda mene nije želeo rešenje. Pritisci će sve biti sve žešći i teži, tražiće punu nezavisnost Kosova.

On se dotakao i priče o eventualnom ukidanja taksi:

- Samo u dve reči da vam kažem, da po cenu onu koju treba da platim lično. Neću prihvatiti da nastavimo razgovor bez ukidanja taksi, kakvi god pritisci bili, ma koliko me molili.

Kada je reč o mitingu koji je najavljivan u petak Vučić je poručio da neće početi dok se ne oslobode svi putevi, makar dva dana čekali u Beogradu!

- Nema šta istrpeli nismo, nema laži koji izdržali nismo. Da ga moram da se izvinjavam Viktoru Orbanu zbog kretena u opoziciji. Kaže nije dovoljno popio, pa nije tu pivo, teži je to slučaj - poručio je.

Vučić je rekao da je zamolio Predsedništvo danas da sačekaju završetak razgovora sa Si Đinpingom i Putinom:

-Onda ći da izađem pred vas sa odlukom o izborima. Ako idemo na izbore, cilj je da ih pobedimo ubedljivije nego ikada, a pobeđujemo svakako - rekao je predsednik Srbije na sednici Glavnog odbora.

Predsednik je razgovarao sa ljudima od najvišeg poverenja. Davao je instrukcije pred veliki miting i poručio nam da je slobodarska Srbija uvek pobeđivala fašizam i lopovluk, pa će tako biti i ovog puta.

Podsetimo predsednik Srbije će sa premijerkom Anom Brnabić otputovati 29. aprila u Berlin, gde će pored drugih državnika iz regiona razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Pre toga, Vučić će se u 25. aprila u Kini, u okviru foruma "Pojas i put", sastati sa predsednikom te zemlje Si Đinpingom, a kako navodi Blic, imaće i bilateralni susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.