MIRA SVOG OCA JEDVA DA JE VIĐALA! Moma je bio RATNI HEROJ i u VRHU VLASTI. Ovako je ona opisala svoj život s njim
Mira Marković i Moma Marković, Foto: Profimedia, Wikipedia

SVE JE REKLA

MIRA SVOG OCA JEDVA DA JE VIĐALA! Moma je bio RATNI HEROJ i u VRHU VLASTI. Ovako je ona opisala svoj život s njim

Ovako je ona opisalja svoja viđanja sa ocem Momom

Objavljeno:

Vedrila je i oblačila Srbijom i Jugoslavijom devedestih godina, preminula je u 77. godini života, a u svojim memoarima Mirjana Mira Marković opisala je do detalja svoj odnos sa svojim ocem Momčilom Momom Markovićem.

Moma Marković otac Mirjane Mire Marković bio je učesnik Narodnooslobodilačke borbe, društveno-politički radnik SFRJ i SR Srbije i narodni heroj Jugoslavije.

Mira Marković je u svojim memoarima "Bilo je to ovako" opisala svoj odnos sa ocem.

"Moji susreti sa ocem do polaska u školu bili su retki i kratki i ja ih se skoro i ne sećam. Neka maglovita uspomena jedva da je ostala u mom sećanju", pisala je između ostalog Markovićeva.

Prema njenim rečima njen otac je tada bio član Politbiora CK KP Srbije, savezni ministar za rad, pa se kako kaže: "Jedva mogle naći slobodni dani, pa i sati, za one koji su se nalazili u vlasti pa, prema tome i za njega".

"On se posle rata oženio. Njegova žena zvala se Vera i imali su četvoro dece. Otac je imao i sina Ivana, starijeg od mene, sa Nadom Petrović. Tako je moj otac imao šestoro dece".

"Do svoje osamnaeste godine, provodila sam letnje i zimse raspuste sa ocem", pisala je Mira i navela da su odlazili na Brione, Miločer, Sveti Stefan i u Dubrovnik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.