FORMIRAN GRAĐANSKI FRONT: Ko stoji iza ove ORGANIZACIJE i koji su njeni CILJEVI
Formirali se: Građanski front, Foto: Promo, Građanski front

UKRUPNJAVANJE POLITIČKE SCENE

FORMIRAN GRAĐANSKI FRONT: Ko stoji iza ove ORGANIZACIJE i koji su njeni CILJEVI

Mi dolazimo iz različitih sredina i razlikujemo se kao pojedinci, ali delimo slične probleme

Objavljeno:

Dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije danas je pristupilo Građanskom frontu, a predstavnici lokalnih organizacija potpisivanjem zajedničke platforme pristupili su, kako su kazali, prelaznom periodu tokom kojeg će zajednički definisati statut i programske principe.

„Okupili smo na godinu dana inicijativni odbor da poveže odnose sa vrednostima i da uredi statutarna pitanja. Asocijacija se zasniva na načelima činjenica i istine, a ne na nekom nametnutom autoritetu. Mi dolazimo iz različitih sredina i razlikujemo se kao pojedinci, ali delimo slične probleme. Asocijacija koja danas otvara vrata lokalnim organizacijama iz cele Srbije zasnivaće se na solidarnosti. Problem jedne članice biće problem svih nas”, rekao je profesor Đokica Jovanović iz Pokreta slobodnih stanara iz Niša.

Prema rečima Radomira Lazovića iz Inicijative Ne davimo Beograd, formiranje Građanskog fronta nije nuđenje gotovog proizvoda sa spremnim rešenjima.

On je dodao da će sve organizacije članice učestvovati u definisanju zajedničkih programskih principa, bez zadiranja u autonomiju lokalnih pokreta.

Predstavnici i aktivisti lokalnih pokreta su se nakon potpisivanja pristupanja Građanskom frontu zajedno prudružili učesnicima protesta u Beogradu.

BONUS VIDEO:

ČELO KOLONE STIGLO NA SLAVIJU! Uz muzika sa kamiona kroz centar grada (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.