STEFANOVIĆ JASAN: Neće biti nasilnog upada u SKUPŠTINU SRBIJE. Tu smo da sprečimo paljenje zgrade i krađu slika
Nebojša Stefanović o protestima, Foto: Espreso, Dado Djilas

ČVRSTO!

STEFANOVIĆ JASAN: Neće biti nasilnog upada u SKUPŠTINU SRBIJE. Tu smo da sprečimo paljenje zgrade i krađu slika

Ministar policije poslao je jasnu poruku

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se policija nalazi u zgradi Skupštine da spreči da neko ponovo pokuša da pali tu zgradu, krade slike i nameštaj i da obezbedi sigurnost za sve poslanike i radnike u toj instituciji.

Stefanović je na svom tviter nalogu napisao da je policija u Skupštini po odobrenju generalnog sekretara Narodne Skupštine.

"Ako je neko planirao da upada u državne institucije, kao što je to bio slučaj sa zgradom RTS-a, to neće moći", poručio je Stefanović.

On je dodao da policija na teritoriji Srbije nije zaustavila nijedan autobus ni kombi koji su prevozili putnike ka Beogradu. "Nemojte da širite lažne vesti", poručio je on.

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Srđan Smiljanić potvrdio je danas da je dao saglasnost za ulazak policije u zgradu Skupštine. U saopštenju se navodi da je dozvala izdata u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o Narodnoj Skupštini.

"U svojstvu generalnog sekretara dao sam saglasnost da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uđu u zgradu, jer imamo zakonsku obavezu da zaštitimo ljude i ovo zdanje od potencijalnog nasilnog upada", piše u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.