NIKO NEĆE ŠTRAJKOVATI GLAĐU! Nakon razgovora sa Vučićem, POSLANICI PROMENILI ODLUKU!
Aleksandar Martinović, Foto: Espreso.co.rs

KONAČNO REŠENJE

NIKO NEĆE ŠTRAJKOVATI GLAĐU! Nakon razgovora sa Vučićem, POSLANICI PROMENILI ODLUKU!

Martinović je naglasio da ako Boško Obradović i opozicija stupe u štrajk glađu, onda će i oni i duže izdržati od Boska, Đilasa i ostatka

Objavljeno: 14:17h

Poslanici vladajuće koalicije boraviće od danas u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana, ali za sada neće stupiti u štrajk glađu, izjavio je danas poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović.

Oni su najavili da će ostati u parlamentu dokle god bude trebalo kako bi odbranili skupštinu od, kako su naveli primitivizma, nasilja i povampirenog fašizma.

Kako je rekao šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, poslanici vladajuće koalicije će ostati u parlamentu i danima, ako treba, kako bi zaštitili parlament od upada.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

"Fašizam nikada nije imao podršku niti masovan fašistički pokret i naš narod je ponosan na antifašističku tradiciju. Mi ćemo tu tradiciju braniti dokle god to bude trebalo, branićemo od onih koji su izgubili sve izbore od 2012. godine", rekao je on.

Nakon razgovora sa Aleksandrom Vučićem, doneta je odluka da poslanici prredvođeni Aleksandarom Martinovićem ipak, neće štrajkovati glađu.

Martinović je naglasio da ako Boško Obradović i opozicija stupe u štrajk glađu, onda će i oni i duže izdržati od Boška, Đilasa i ostatka.

Martinović i poslanici okupljeni oko njega ostaju u Narodnoj skupštini koliko bude trebalo, jer ne žele kako kaže, da dozvole da fašisti ruše Narodnu skupštinu i Srbiju.

- Ako oni koji žele da preuzmu vlast stupe u štrajk, svi ljudi ovde će istog momenta stupiti u štrajk glađu - rekao je Martinović i dodao da ostaju da brane Narodnu skupštinu i zahvalio se damama koje su u većini.

Martinović je istakao da će Skupštinu braniti na isti način na koji su dame branile Skupštinu Grada od upada Boška Obradovića. Na pitanje da li to znači da nemaju dovoljno poverenja u MUP, budući da će telima braniti Skupštinu grada.

- Mi smo zakonodavna vlast i ja sam pozvao nadležne da reaguju, a mi smo ovde da branimo izbornu volju građana. Oni svakoga dana šalju jednu istu poruku. Mi smo tu da branimo građane Srbije i njihovu izbornu volju. Vlast vrši onaj koga narod hoće. Nigde u svetu nemate da politiku kreira neko ko je dobio dva-dva i po posto. Pa zar Boško Obradović da se pita šta će da se radi u Srbiji, Novom Sadu, Beograu...", dodao je Martinović.

On je još rekao da poslanici koji su trenutno prisutni u Skupštini, a to su poslanici vladajuće koalicije - SNS, SPS, SDPS, NS-UŠ, Pokreta socijalista, da su oni spremni da od danas, pa do kad bude potrebno brane parlament.

Ana Karadžić iz pokreta socijalista je bila spremna da stupi u štrajk glađu, iako ima porodicu i trudna je, ali mi ne želim oda ugrožavamo ničije zdravlje, rekao je Martinović.

Takođe, kaže Martinović, da će štrajku glađu pristupiti kao krajnjoj opciji:

- Ja za razliku od Jeremica i Đilasa, ne jedem kavijar, skupe sireve i ne pijem skupa vina. Mogu i po dan da ne jedem - rekao je Martinović i dodajo da bez izbora, nasiljem neće doći na vlast.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.