JOVO BAKIĆ OŠTRO PROTIV REŽIMA: Dužnost svakog Srbina je da učestvuje na protestima
Sociolog Jovo Bakić, Foto: Zorana Jevtić

mišljenje sociologa

JOVO BAKIĆ OŠTRO PROTIV REŽIMA: Dužnost svakog Srbina je da učestvuje na protestima

Bakić je pozvao sve da se pojave na beogradskim ulicama 13. aprila na protestima zakazanim za 15 časova

Objavljeno: 15:48h

Sociolog Jovo Bakić bio je gost u emisiji "Kontrasti" na srpskoj Al Džaziri. Tom prilikom Bakić je istakao da po njegovom mišljenju Srbija ima kriminalnu vlast i da je dužnost svakog u Srbiji da učestvuje na protestima protiv takve vlasti.

- Voleo bih da ih jurimo po ulicama, jer oni to zaslužuju. To je revolucija, ali bojim se da ne postoji kritična masa za to. Ovu vlast čine mafijaši, a mafijaši nikad u istoriji nisu dobrovoljno prepustili vlast, pa neće ni ovog puta - rekao je Bakić i pozvao sve da se pojave na beogradskim ulicama 13. aprila na protestima zakazanim za 15 časova.

- Da se prebrojimo. Treba da nas bude što više, da nateramo vlast da nas se boji. Što strašnije, to bolje. Svi treba da dođemo, bez obzira na to ko je organizator. Bez ozbiljne spremnosti na žrtvu ovaj režim otići neće, kao što nije otišao ni Slobodan Milošević samo zato što je izgubio na izborima. Ovo je mafijaška, potencijalno vrlo zločinačka vlast. Svi treba da im se suprotstavimo, jer nas niko neće braniti ako se sami ne branimo - zaključio je Jovo Bakić.

Podsećamo, Jovo je i ranije držao govore na protestnim skupovima širom Srbije, a kako je najavio biće prisutan i u subotu 13. aprila u 15 časova ispred Skupštine Srbije.

Ruta i ostali planovi za dan D, kako ga je opozicija ranije nazvala, drže se u strogoj tajnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.