SAVEZ ZA SRBIJU DANAS OPET NA TRGU REPUBLIKE: Podneli krivične prijave, zaustavili radove, pa zaseli na gradilištu
Pripadnici Saveza za Srbiju na Trgu Republike, Foto: Espreso.co.rs

ne odustaju!

SAVEZ ZA SRBIJU DANAS OPET NA TRGU REPUBLIKE: Podneli krivične prijave, zaustavili radove, pa zaseli na gradilištu

Nastavljaju sa svojim aktivnostima...

Objavljeno:

Savez za Srbiju organizovao je danas okupljanje na Trgu Republike u Beogradu, kojom se nastavljaju prethodno najavljene aktivnosti u cilju oslobađanja centra prestonice.

Novinarima se obratio šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović koji je najavio podnošenje krivične prijave protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zbog „nezakonitih radova na Trgu Republike“.

1 / 10 Foto: Espreso.co.rs

-Podneli smo i zahtev za vanredni inspekcijski nadzor od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, jer smatramo da je ovo divlja gradnja i borićemo se svim pravnim, političkim, ali i fizičkim sredstvima kao danas, protiv ovih suludih radova i pretvaranja centra Beograda u ratnu zonu- poručio je Jovanović.

Član Veća Gradske opštine Stari grad Branko Miljuš rekao je da su aktivisti i građani ponovo blokirali radove jer se ti projekti realizuju "uz privatne aranžmane sa predstavnicima krupnog kapitala i sumnjivim proizvođačima“.

-Neće nas Vesić uplašiti pretnjama komunalnom policijom koju zloupotrebljava, krivičnim prijavama, batinašima koje okuplja po beogradskim kafeima. Nastavićemo da praktikujemo različite forme građanske neposlušnosti- rekao je Branko Miljuš.

Miljuš je dodao i da zahtevaju razgovor sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem.

-Tražimo da hitno obustavi sve štetne projekte koji su započeti ili tek treba da počnu, dok ne sprovedemo referendum o njima. Tražimo i da, zbog ignorisanja mišljenja struke i vređanja građana, momentalno razreši večitog zamenika Gorana Vesića- rekao je Miljuš.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.