ONA JE POBEGLA IZ SNS U OPOZICIJU! Njen razlog za PREBEG ZAPANJIO je sve na političkoj sceni u Srbiji
Minja Petrovski, Foto: Printscreen Facebook

PRELETELA

ONA JE POBEGLA IZ SNS U OPOZICIJU! Njen razlog za PREBEG ZAPANJIO je sve na političkoj sceni u Srbiji

Petrovski je izjavila da je trpela pritiske i pretnje otkako je prošle godine napustila SNS, gde je u opštinskom odboru obavljala i funkciju sekretara

Objavljeno:

Doskorašnja odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Beočin Minja Petrovski formalno je obavestila lokalnu skupštinu da je postala član Republikanske stranke (RS), i prema sopstvenim rečima, jedini opozicioni odbornik, piše Vojvođanski istraživačko analitički centar VOICE.

"S obzirom na to da svi odbornici u Skupštini opštine bespogovorno glasaju za odluke koje predlaže SNS, biću ne samo jedini opozicioni odbornik, već zapravo i jedini predstavnik građana u lokalnom parlamentu", rekla je Petrovski novinarima nakon što je svoju odluku dostavila skupštinskim službama.

Ona je kazala da drugi odbornici "nisu predstavnici građana", jer za tri godine nisu postavili nijedno pitanje lokalnoj administraciji, niti su na dnevni red postavili ijedan predlog onih koji su ih birali.

Petrovski je izjavila da je trpela pritiske i pretnje otkako je prošle godine napustila SNS, gde je u opštinskom odboru obavljala i funkciju sekretara.

Njen suprug Branislav Babić, koji je takođe napustio SNS i pristupio RS, rekao je da su im zbog ostavki pretili i "huligani". On je bio i član Opštinskog veća za privredu i komunalne delatnosti u toj opštini.

"Kada smo prošle godine podneli ostavke, od tog časa smo počeli da trpimo pritiske i pretnje, pre svih od predsednika opštine Mitra Milinkovića. Nekoliko dana nakon što smo napustili SNS, automobil nam je oštećen dva puta – išaran je, isečene su mu gume, a potom je poliven lepkom i kiselinom. To smo prijavili policiji, ali nikakvog razrešenja nije bilo", rekao je Babić.

Dodaje da je njegova supruga bila izložena pritiscima da vrati odbornički mandat, te da joj je preko "bivših stranačkih kolega poručivano da se smiri".

"Već šest meseci svi lokalni funkcioneri SNS-a imaju zabranu da komuniciraju sa nama u prisustvu predsednika opštine", dodao je Babić.

On je kazao da predsednik opštine Mitar Milinković "maltretira svoje saradnike i naziva ih pogrdnim imenima".

"Milinković je samo jedan u nizu predsednika opština u Srbiji, poput Milutina Jeličića Jutke iz Brusa i Dragoljuba Simonovića u Grockoj, koji je bahat i osion", dodao je Babić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.