VEROVALI ILI NE, LIDERKA DOSTA JE BILO OPANJKAVALA ESPRESO.CO.RS U STRAZBURU! Povod je urnebesan, ali DJB to ne kapira
Shvatila nas preozbiljno: Branka Stamenković u Strazburu, Foto: Printscreen

NEKA IM NEKO JAVI DA SMO SE ŠALILI

VEROVALI ILI NE, LIDERKA DOSTA JE BILO OPANJKAVALA ESPRESO.CO.RS U STRAZBURU! Povod je urnebesan, ali DJB to ne kapira

Ozbiljno neozbiljna politika

Objavljeno:

Branka Stamenković, predsednica pokreta Dosta je bilo i poslanik u Skupštini Srbije, ovih dana boravi u Strazburu u Skupštini Saveta Evrope.

Ona je tamo imala vrlo zanimljivo izlaganje u kojem se bavila učešćem žena u politici danas, u kojem je konstatovala da su žene poželjne u političkom životu, ali samo za slikanje i da ništa ne govore, te da je nužno promeniti ovakvu katastrofalnu situaciju.

Potpuno se slažemo s Brankom, potrebno nam je više rečitih žena u politici, na čelnim pozicijama, agilnih i hrabrih, jer smo svedoci da nam ova "muška politika" nije donela mnogo koristi.

Naravno, treba uzeti u obzir da, bez obzira na deklarativni liberalizam, i dalje živi u jednoj patrijarhalnoj čauri koja proizvodi štetne šovinističke ispade poput onog s Jutkom, ali i mnogim drugim muškarcima koji svoju političku ili finasijsku moć koriste da bi utolili erotomanske apetite ili kakve druge nastranosti.

Elem, Branka se u svom govoru, a kasnije i na društvenim mrežama dotakla jednog slučaja iz svoje prakse.

- Žene u politici nije teško diskreditovati jer su žene. Recimo, tabloid objavi sliku visokih funkcionera uz komentar da snimaju porno film. Kako se s tim izboriti? - zapitala se Branka.

foto: Printscreen

Ovu priču objavio je naš portal, ali se u njoj ne radi o diskreditaciji žena u politici, jer je centar njene priče zapravo lider DJB Saša Radulović, a akcenat je stavljen na šaljivi aspekt pomenute fotografije.

Na njoj se, kao što se može videti, nalazi lider DJB, a oko njega su članice pokreta, voditeljka Hana Adrović i Branka Stamenković. Neko od tviteraša je "iskopao" fotku, očigledno napravljenu u neformalnijem delu slikanja, i prokomentarisao je.

Na to su se nadovezali drugi tviteraši s raznoraznim komentarima, kako to obično biva.

foto: Printscreen

Među najfrekventnijima je bio onaj da funkcioneri DJB izgledaju kao da se "spremaju da snime pornić", ali i da podsećaju na čuvenu jugoslovensku disko senzaciju iz osamdesetih Mirzino jato.

Cela priča je upadljivo šaljiva, to je jasno iz aviona, kao i sam ton i oprema teksta, tako da je jasno da niko tu nikog nije želeo da diskredituje, a ponajmanje da omalovaži. Nije jasno samo onima bez smisla za humor.

Sliku su, dakle, komentarisali brojni korisnici Tvitera, koje je ona nasmejala i zabavila. Jednako kao što mnoge od njih zabavlja i kad pročitaju da Branka Stamenković na Tviteru sebe naziva "kraljicom retrogradnog Merkura", pa je, shodno tome, zovu i Branka Saturn. Šala, komika.

Zato smatramo da ovaj tekst nije baš prikladan primer za temu kojom se Branka bavila u Strazburu, jer je reč o vrlo ozbiljnoj i nimalo naivnoj stvari, na kojoj kao društvo treba u budućnosti da radimo još više i transparetnije. A tekst je, s druge strane, sve samo ne to.

foto: Printscreen/Twitter

Zar je moguće da Branka, kad je već otišla u Strazbur i dobila priliku da progovori o jednoj tako važnoj stvari, za šta je plaćena kao poslanik, nije našla ništa pametnije od teksta koji je humorističan i nema nikakve pretenzije da bilo koga vređa? U najmanju ruku je smešan baš kao i fotografija koja je inicirala celu priču.

Stav koji je Branka iznela u Strazburu, a to je da je ovaj tekst objavljen zato što rejting njene političke organizacije raste, pa tako njeni politički protivnici žele da "kontrolišu štetu", takođe je smešan, kao i pomenuta fotografija.

Kome to raste rejting i ko tu kakvu štetu kontrolišu? I tvrdnja kako "neko" želi da ovakvom "kampanjom blati njen imidž u javnosti" zvuči neverovatno.

Niti je u pitanju blaćenje, niti kampanja, ponavljamo, reč je o šaljivoj vesti isprovociranoj šaljivom fotografijom i Branki je, politički gledano, nanela sigurno manje štete od njenih objava na Tviteru kako je privedena i uhapšena ispred jedne televizije u Beogradu, da bi se kasnije ispostavilo da je zapravo bila "utamničena" nasred ulice.

Komentare koji joj se nisu dopali nismo ni prepisali u vest, nego su preneseni s Tvitera u integralnom obliku (tzv. embedovanjem). I to su mišljenja i komentari njenog glasačkog tela, pa bi bilo dobro da ponešto od toga i pročita.

Zato, još jednom preporučujemo Branki i "Radulovićevom jatu" da još jedno pročitaju tekst koji smatraju spornim i uvere se kako tu nema nikakve reči o dikreditovanju, blaćenju, niti bilo čemu sličnom.

Sve je samo šala podstaknuta šaljivom fotografijom.

Opušteno, Dosta je bilo.

BONUS VIDEO:

Marija Lukić i njen advokat Borivoje Borović o odlaganju suđenja Milutinu Jeličiću Jutki

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.