ALBANCI SU UMISLILI DA SU BAJE, ŽELE DA UKINU PRAVO SRBIMA DA MISLE! Vučić otkrio šta je poručio Srbima sa Kosova
Aleksandar Vučić posle sastanka sa Srbima sa Kosova, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

OŠTRO!

ALBANCI SU UMISLILI DA SU BAJE, ŽELE DA UKINU PRAVO SRBIMA DA MISLE! Vučić otkrio šta je poručio Srbima sa Kosova

Predsednik Srbije obratio se građanima iz Palate Srbija

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastali su se u Beogradu s 137 predstavnika Srba sa celog Kosmeta.

Sastanak je počeo u podne u Palati "Srbija", posle čega se predsednik Vučić obratio javnosti i rekao da će predstavnici Srba s Kosmeta u narednih sat vremena doneti odluku.

- Zahvaljujući neodgovrnom delovanju prištinskih vlasti i pojedinih svetskih sila, Srbija se nalazi u teškom položaju - poručio je on i podsetio da pored uvedenih taksi, Albanci takođe i dalje izbegavaju da ispune jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO.

Rekao je da je smisao svega što kosovski Albanci rade da se Srbima na KiM oduzme pravo da slobodno misle, da imaju svoju glavu i da pominju svoju državu Srbiju. Zato se, kaže, vrši kampanja protiv Srpske liste i zato su i raspisani lokalni izbori na severu.

Kosovski Albanci žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje, rekao je on i dodao da je Todosijević razrešen samo zato što je rekao istinu o Račku iako , kako kaže, danas svi znaju da je to bilo fabrikovanje od strane Vilijama Vokera.

- Kao da su oni fini momci, koji su se borili za slobodu protiv nekih zlokovaca, kao da je Todosijević pobio 19 svedoka, a ne neko drugi. Izgovorio je nešto što se ne sviđa albanskom kriminalnom lobiju...Todosijeviću, ne smeš da budeš tu...Ali, to je usmereno da Srbi nemaju svoju glavu, ne smeju da misle, samo oni koju služe njihovim interesima i koji neće da pomenu državu Srbiju - i dodao da oni imaju podršku SAD i nekih zapadnih zemalja, traže Srbe poslušnike koji nikad neće pomunuti Srbiju, već hoće lepo da žive na Kim, sa Albanciam i da Srbija sa tim nema nikakve veze.

foto: Prentscren

Rekao je da se neskriveno radi na ujedinjenju Kosova i Albanije i da se svi, uključujui međunarodnu zajednicu, prave da to ne vide.

- Srbe nisu ni pitali za izbore koji su raspisani za 19. maj. Ana Brnabić i ja smo pozvani na sastanak u Berlin 29. aprila, gde će biti i Tači i Haradinaj, pa sam zamolio predstavnike Srpske liste da sačekaju, što se tiče naših mera i odgovora. Želim da obavim razgovor sa Angelom Merkel, sa kineskim predsednikom sa kojim ću se sastati u aprilu, a imaću i razgovor sa Vladimirom Putinom, pa sam zamolio da sačekaju sa odgovorom - rekao je predsednik Vučić.

Rekao je da se za pregovarački sto neće vratiti dok se ne ukinu takse, pa "makar ga neko maljem udario u glavu".

- Lokalne baje koje su umislile da mogu da rade šta hoće i ponižavaju Srbiju neka zaborave to. Kad ukinu takse, onda možemo da sednemo za sto i pregovaramo - poručio je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.