PUTIN POBESNEO NA SAVET BEZBEDNOSTI UN! Setite se šta ste uradili JUGOSLAVIJI
Vladimir Putin o SB UN, Foto: AP Mikhail Klimentyev

PREKIPELO MU

PUTIN POBESNEO NA SAVET BEZBEDNOSTI UN! Setite se šta ste uradili JUGOSLAVIJI

Predsednik Rusije jasno je rekao šta mu smeta

Objavljeno: 10.04.2019. 09:08h
  • 9

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo je pozvao na poštovanje međunarodnog prava kako bi se izbegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije.

Putin je to rekao odgovarajući predsedniku Finske Sauliju Ninisteu, koji je ocenio da je Rusija sama kriva za sankcije koje su joj uvedene.

Ruski predsednik naglasio je da Savet bezbednosti UN mora da odobri sankcije da bi one bile legalne i istakao da se to u ovom slučaju nije dogodilo, što znači da su mere uvedene protiv Rusije nelegalne.

"Niko ne uvodi sankcije protiv onih koji dovode zemlje u situaciju da moraju da preduzimaju mere kako bi zaštitile svoje interese. Vratimo se pošštovanju elementarnih normi međunarodnog prava i Povelje UN i možda onda nećemo morati da mislimo o posledicama bombardovanja Jugoslavije i stvarima u vezi sa sličnim, grubim kršenjima međunarodnog prava", rekao je Putin.

On je pozvao da se svet vrati normalnom politickom životu i postane svestan da je međusobno zavisan.

"Treba da radimo zajedno ako mislimo da postignemo zajednički rezultat", poručio je Putin.

On je podsetio i da je Evropska unija pretrpela veću štetu zbog antiruskih mera od same Rusije, navodeći da su, prema podacima Evropske komisije za 2015. i 2016. godinu, gubici izazvani sankcijama iznosili oko 50 milijardi, dok se gubici Rusije procenjuju na između 25 i 26 milijardi evra.

Putin je dodao da je, prema ocenama nemačkih zvanicnika, ta zemlja zbog neostvarene zarade pretrpela štetu u iznosu od 56 milijardi evra, dok šteta za Rusiju iznosi tri puta manje.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media