ALIJA IZETBEGOVIĆ JE SRBIN, PREZIVAO SE ŽIVKOVIĆ! Bošnjaci OVU priču kriju KAO ZMIJA NOGE i beže od nje
Alija Izetbegović je srpskog porekla, Foto: Profimedia

KORENI SU ČUDO

ALIJA IZETBEGOVIĆ JE SRBIN, PREZIVAO SE ŽIVKOVIĆ! Bošnjaci OVU priču kriju KAO ZMIJA NOGE i beže od nje

Ovo je pravo poreklo Alije Izetbegovića

Objavljeno:

Koliko je Bosna i Hercegovina podeljena država odavno je poznato, a o tome kako su nastali današnji Bošnjci ispričane su mnoge priče, a svaka vodi do toga da su nekadašnji pravoslavci na teritoriji Bosne iz straha od odmazde prihvatali Islam.

Ove reči potvrdilo je mnogo ljudi, a među njima i proslavljeni režiser Emir Kusturica koji je javno priznao da je otkrio svoje pravoslavno poreklo i uzeo ime Nemanja.

Verovali ili ne jedan od Srba, koji je odbacio pravoslavlje i prihvatio islam, odnosno njegovi preci je i nekadašnji lider Bošnjaka Alija Izetbegović.

Da, dobor ste pročitali Izetbegovići su nekada bili Srbi, prezivali su se Živković, a poreklo vode sa današnjih prostora Ade Ciganlije, koju su u doba Karađorđa baš oni držali.

To da Alija Izetbegović, otac današnjeg lidera SDA Bakira ima srpsko poreklo tvrdio je i lider SPO Vuk Drašković u jednom od svojih intervjua.

"Lider bosanskih muslimana i bivši predsednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović bio je poreklom Srbin, a njegova porodica bila je vlasnik Ade Ciganlije! To mi je lično priznao lider bosanskih muslimana", rekao je Drašković.

Da je Alija srpskog porekla i on je sam naslućivao kada je izjavljivao da je “Srbin muhamedanske veroispovesti”, a kako smo imali priliku da se uverimo sam Izetbegović je potpisivao njegova dokumenta na kojima je pisalo da je Srbin.

Izetbegovići postaju tek kada su pobegli iz Srbije 1868. godine i uzeli su prezime od bega Izeta, a do tada su se prezivali Živković, tačnije na turskom Jahija.

Ta porodica prema istorijskim arhivima živela je na imanju gde se danas nalazi Narodno pozorište i "Klub književnika".

Još jedna povezanost Alije sa Srbijom je i ta da se porodica Izetbegović nakon bekstva iz Srbije preselila u Bosanski Šamac.

Baš u toj kući rodio se 1952 .godine prvi demokratski premijer SR Jugoslavije Zoran Đinđić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.