OGLASIO SE JEREMIĆEV NASILNIK KOJI JE ZAMAHNUO ŠAKOM NA ŽENE: Ovako je objasnio svoje ponašanje
Miloš Pavlović u akciji ispred Skupštine grada Beograda, Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

REKAO JE ŠTA JE IMAO

OGLASIO SE JEREMIĆEV NASILNIK KOJI JE ZAMAHNUO ŠAKOM NA ŽENE: Ovako je objasnio svoje ponašanje

Ovako je on video dešavanja ispred Skupštine grada Beograda

Objavljeno:

Odbornik Narodne stranke Vuka Jeremića i advokat Miloš Pavlović za napisao je autorski tekst u kome je izneo svoje viđenje incidenta ispred Skupštine grada Beograda, kada je krenuo šakom na ženu.

Njegov tekst prenosimo u celosti:

"Sve to što se dogodilo u četvrtak, 4. 4. 2019 godine, ispred ulaza u gradsku skupštinu predstavlja jednu emotivnu reakciju izazvanu onime što režim uporno pokušava da sakrije.

To je činjenica da su se predstavnici gradske vlasti, na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, kukavički sakrili iza žena koje su pokušale da odbornicima opozicije onemoguće ulazak u Skupštinu grada i time izazovu reakciju predstavnika opozicije koju bi režim kasnije eksploatisao posredstvom medijskog monopola koji poseduje, što je isti i učinio.

Od strane nepoznatih ženskih osoba, od kojih većina i ne radi u Skupštini grada, mojim kolegama gradskim odbornicima i meni kao gradskom odborniku onemogućena je uredna predaja zahteva koji se odnosi na katastrofalne postupke gradske vlasti vezane sa jedne strane za faktičko preoravanje najužeg centra Beograda koje je dovelo do značajno otežanog funkcionisanje svakodnevnog života Beograđana i gradskog saobraćaja, odnosno s druge strane pokretanje katastrofalnih projekata u vidu bespotrebne i preskupe investicije izgradnje gondole na potezu između Ušća i Kalemegdana.

U pisanom zahtevu tražili smo da budu obustavljene rekonstrukcija centra grada i izgradnja gondole i da bude smenjen zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Umesto predaje zahteva usled fizičke nemogućnosti da iste predamo, bili smo izloženi verbalnim napadima najgore vrste od strane osoba koje čak i nisu službena lica gradske skupštine, o čemu postoje materijalni dokazi.

Da se radi o osobama koje nisu zaposlene u Skupštini grada jasno se može videti na video-snimku kada starija ženska osobe udara i gura predstavnike opozicije, odnosno starija ženska osoba koja iznenada pada u nesvest a za koju se kasnije ispostavilo da je članica Srpske napredne stranke i penzionerka.

Pitam se u kojoj državi mi živimo kada se Goran Vesić krije iza žena i penzionera koji protivno zakonu onemogućavaju ulazak predstavnicima opozicionih odbornika u Skupštinu grada?

I ne samo da nam je onemogućena predaja zahteva i vršenje odborničke funkcije, već smo konstantno bili izloženi guranju i vređanju povicima da smo fašisti i lopovi pa do najgoreg ličnog i uličnog vređanja. Očigledno je bilo da predstavnici gradske vlasti žele reakciju i žele incident. Stiče se utisak da lica koja su nam nezakonito onemogućila ulazak u Skupštinu grada, i koja nam konstantno viču fašisti, čak ni ne znaju šta znači biti fašista, odnosno šta je to fašizam, ali pošto je to jedna od glavnih verbalnih izreka njihovog predsednika da smatraju da je to potrebno, ispravno i opravdano da kažu.

Predstavnici režima očigledno ili ne znaju ili se prave da ne znaju da je to jedna jako teška reč koja oni jako lako izgovaraju, što neminovno i nažalost izaziva određene reakcije kao u konkretnom slučaju. Oni ne znaju ili ne žele da znaju da je fašizam ekstremni oblik nacionalizma svojstven autokratama i diktatorima sa primesama nasilne kontrole opozicije.

Na svu sreću sve je prošlo bez fizičkog incidenta. U skladu sa tim postavljam pitanje predstavnicima gradske vlasti da li je fašizam kada izabranim gradskim odbornicima nasilnim putem ne dozvoljavaš da u vršenju svoje odborničke funkcije uđu u gradsku skupštinu?"

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.