DA SE NIKOME NE DOGODI ONO TO JE SRBIJI: Palma u poseti grčkom gradu Korintu, jednom od gradova pobratima Jagodine
Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma u Korintu zahvalio se gradonačelniku Korinta Aleksandrosu Pneumatikosu, Foto: Promo

SEĆANJE NA NATO AGRESIJU

DA SE NIKOME NE DOGODI ONO TO JE SRBIJI: Palma u poseti grčkom gradu Korintu, jednom od gradova pobratima Jagodine

Grčka je najveća destinacija za turiste iz Srbije i ove letnje sezone se očekuje preko milion turista iz Srbije da dođu u Grčku

Objavljeno:

Pre 20 godina, grčki grad Korint, koji je glavni grad istoimenog okruga na Peloponezu, za vreme NATO agresije ponudio je pomoć Jagodini.

Gradonačelnik Jagodine je tada prihvatio pomoć i dogovorio da se zbog svakodnevnog bombardovanja nađu u Vranju, što bliže granici tadašnje Makedonije.

U Vranju je tada obavljen čin bratimljenja Jagodine i Korinta, a pos le 15 dana dobili su 120 tona hrane, hemije i ostalih proizvoda neophodnih građanima Jagodine.

Gradonačelnik Korinta Aleksandros Pneumatikos i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma
Gradonačelnik Korinta Aleksandros Pneumatikos i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma foto: Promo

- Jagodina nikada neće zaboraviti građanima Korinta, jer su upravo građani, obični ljudi, bili ti koji su prikupili tu pomoć za Jagodinu. Ja sam danas posle 20 godina ponovo došao u Korint, gde me je primio gradonačelnik Korinta Aleksandros Pneumatikos“ , izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

„Imao sam dug razgovor sa gradonačelnikom Korinta i rekao sam da Jagodina i Srbija mnogo duguju Grčkoj, a posebno grad Jagodina. Takođe, istakao sam da u Srbiji postoji politička stabilnost i ekonomska sigurnost i da odnosi između Grčke i Srbije nisu bili nikada bolji nego poslednjih pet godina zahvaljujući predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću. Rekao sam da mi sada u miru želimo da vidimo šta Jagodina može da pomogne Korintu i da se više nikada ne desi nikome, ni Korintu ni Grčkoj, ono što se desilo Srbiji 1999. godine kada su NATO zlikovci ubijali naš narod. Grad Jagodina i Jedinstvena Srbija čiji sam predsednik, uspostavili su odlične odnose sa egipatskom regijom Crveno more, na čijem čelu je general Ahmet Abdalah i veliki broj investitora iz te regije je zainteresovan da pravi hotele u Evropi. Posle moje posete Egiptu krajem aprila ove godine, nadam se da će se neko od egipatskih investitora opredeliti za gradnju hotela u Korintskoj regiji u Grčkoj i na taj način ćemo reći da nismo zaboravili našu braću u Grčkoj koji su nam pomagali kada nam je bilo najteže“ rekao je Marković.

Gradonačelnik Korinta Aleksandros Pneumatikos i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma
Gradonačelnik Korinta Aleksandros Pneumatikos i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma foto: Promo

„Grčka je najveća destinacija za turiste iz Srbije i ove letnje sezone se očekuje preko milion turista iz Srbije da dođu u Grčku. Ja sam pozvao gradonačelnika Korinta Aleksandrosa Pneumatikosa da sa političko – privrednom delegacijom poseti Jagodinu i Srbiju i pozvao naše grčke prijatelje da za proizvode koje uvoze prioritet ima Srbija. Imam obećanja da će delegacija iz bratskog Korinta doći u Jagodiju posle lokalnih izbora koji se u Grčkoj održavaju u maju“ rekao je Marković.

U srpskoj delegaciji bili su i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević i u ulozi prevodioca jagodinac Nebojša Milanović koji 30 godina živi i radi u Korintu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.