ODGOVOR NA JEZIVE NAPADE: Iz policije NAJOŠTRIJE osuđuju gađanje jajima svojih službenika!
Policajac koji je gađan jajima na protestu, Foto: Twitter printscreen

sramotno i neprimereno

ODGOVOR NA JEZIVE NAPADE: Iz policije NAJOŠTRIJE osuđuju gađanje jajima svojih službenika!


Očigledno je da su jaja donesena s namerom da se gađaju policajci

Objavljeno:

Strukovno udruženje policije „dr Rudolf Arčibald Rajs“ najoštrije osuđuje gađanje jajima uniformisane policijske službenike za vreme vršenja službe obezbeđenja zgradeVlade Srbije.

Očigledno je da su jaja donesena s namerom da se gađaju policajci, što je zaista nedopustivo i krajnje provokativno ponašanje. Policija obezbeđuje mnoge objekte od značaja, pa između ostalog i zgradu Vlade Srbije, što je i sasvim normalno. Postavlja se pitanje – čime su policajci koji moraju da se nalaze pored štićenih objekata zaslužili ovakvo sramotno i neprimereno ponašanje.

Posebno je zabrinjavajuće što je tu akter neko od sledbenika lidera Saveza za Srbiju i što ceo događaj ima političku konotaciju. Politička borba se vodi u parlamentu, a ne na ulici i van institucija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije nisu reagovali i dokazali su da su imuni na politički ili bilo kakav drugi uticaj koji je pokušan u navedenom incidentu i da nepristrasno, profesionalno i uz poštovanje ljudskih prava primenjuju policijska ovlašćenja.

Koliko god da se pripadnici policije trude da obavljaju svoj posao profesionalno i u skladu sa zakonom, i iako je opšte poznato da policijska profesija predstavlja jednu od najtežih i najstresnijih profesija na svetu, postoje trećerazredni političari koji i dalje misle da omalovažavajući policiju podižu sebi neostvaren rejting, manipulišući masama i stvarajući nerede i haos na ulicama.

Dela, držanje i ponašanje lidera jedne političke stranke moraju biti za primer, dosledni instituciji u kojoj obavljaju svoju odgovornu, moralnu i javnu funkciju, a ujedno moraju predstavljati ozbiljnost, umerenost i pravičnost prema narodu koji ih je birao.Političar, kao javna ličnost i lik čije se delo nadaleko čuje i poznaje, ne može sebi da dozvoli luksuz bahatog ponašanja, uvredljivih reči, a kamoli fizičkih napada i nasrtaja na policiju na bilo koji način.

Sam taj čin dovoljno već dokazuje neadekvatnost njegovih stavova i razmišljanja kao državnika i takvim političarima nikako nije mesto u instituciji kakva je Narodna skupština Republike Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.