OPOZICIJA DA NAPUSTI ILUZIJU DA ĆE TUČOM NA ULICI DOĆI NA VLAST! Mićunović rekao šta misli o NASILNIŠTVU
Dragoljub Mićunović o protestima, Foto: Beta

REAGOVAO

OPOZICIJA DA NAPUSTI ILUZIJU DA ĆE TUČOM NA ULICI DOĆI NA VLAST! Mićunović rekao šta misli o NASILNIŠTVU

Izneo je svoj stav 

Objavljeno: 07.04.2019. 08:53h
  • 66

Osnivač i prvi predsednik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović ocenio je da bi opozicioni blok trebalo da napusti iluziju da se mitingom i bez izbora može promeniti vlast i sistem.

"Bojkot parlamenta je glupost. Jedino dijalog vodi afirmaciji demokratije, a jedino demokratija garantuje trajni mir. Znam da mnogi sporo shvataju elementarne istine da je bolje razgovarati nego tući se", rekao je za "Politiku" Mićunović, inače narodni poslanik sa najdužim stažom.

Mićunović je, upitan da iznese svoja očekivanja o tome šta će se dešavati na predstojećim mitinzima, rekao da se nada da je sve to samo "pokazivanje mišića".

Vlast, kako je rekao Mićunović, "mora da razgovara sa nezadovoljnim građanima i ispunjava obaveze koje imamo kao kandidat za ulazak u EU, poštujući sve vrednosti i pravila parlamentarne demokratije".

 

S druge strane, naveo je, opozicioni blok mora da "napusti širenje iluzije da se jednim mitingom, bez izbora može promeniti i vlast i sistem".

On je dodao da se nada da akteri ovog, kako je naveo, "zakazanog dvoboja", shvataju te stvari.

"Znamo, samo, da je do sada u istoriji bilo mnogo lakše zaglupljivati ljude, nego ih prosvećivati", dodao je Dragoljub Mićunović.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media