SRBIJA NIKADA NEĆE UĆI U EU, ORI SE FRANCUSKOM! Najnoviji ŠAMAR Srbima stiže iz PARIZA i mnogo je BOLAN
Francuzi su rekli svoje, Foto: Prentscren

SRAMOTA!

SRBIJA NIKADA NEĆE UĆI U EU, ORI SE FRANCUSKOM! Najnoviji ŠAMAR Srbima stiže iz PARIZA i mnogo je BOLAN

Ovo ne sme da se dopusti...

Objavljeno: 06.04.2019. 11:28h
  • 98

Tokom debate 12 kandidata u Francuskoj za izbore u Evropski parlament, nekoliko predloga je stavljeno na glasanje budućim članicama, uključujući i ulazak Srbije u EU.

Prvi put od početka kampanje u Francuskoj za izbore za EP, koji će biti održani 26. maja, 12 šefova lista našlo se na televiziji Frans 2 u javnoj debati o različitim aktuelnim političkim pitanjima, među kojima se našao i ulazak Srbije u EU.

Na pitanje "Da li ste za ili protiv da Srbija postane članica", 12 šefova lista za ove izbore glasanjem su izrazili svoj stav - samo 2 kandidata su bili "za", dok je njih 10 glasalo "protiv" ove perspektive otvaranja EU za nove zemlje.

Samo dvojica kandidata su se izjasnila za ulazak Srbije u EU, Žan-Kristof Lagard (Unija demokrata i nezavisnih) i Rafael Gliksman iz redova socijalista.

Kako javljaju francuski mediji, debatu o ulasku Srbije u EU obeležila je, međutim, rasprava dvojice šefova lista koji su se izjasnili protiv pristupanja Beograda EU.

Fransoa Gzavije Belami iz redova Republikanaca je zamerio kandidatu liste stranke "Na noge Francuska" Nikola Dipon-Enjanu na licemerju, podsećajući ga da su se brojni kandidati na listi te stranke izjasnili upravo za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Enjan je upitao Belamija kako to da se sada izjašnjava protiv ulaska Srbije u EU kada su se svi kandidati sa njegove liste, među kojima i dvojica na samom vrhu liste - Arno Denžan i Bris Ortefe - pre četiri meseca javno izjasnili za pristupanje Srbije Uniji.

Belami je pokušao da odgovori na pitanje Enjana, ali su u tom trenutku u emisiji gotovo svi ostali kandidati počeli da govore istovremeno, tako da nije uspeo da obrazloži svoj stav.

Moglo se razaznati kako pojedini kandidati koji su protiv ulaska Srbije u EU obrazlažu svoje stavove time da je EU trenutno pogođena raznim problemima i da joj najmanje treba novi talas proširenja.

Enjan je upitao Belamija i one koji se protive ulasku Srbije u EU, da li misle da je realno da u Evropskoj uniji budu Slovenija i Hrvatska, a da Srbija ne bude.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media