OVAJ NEMAČKI POSLANIK STAO JE NA STRANU SRBA I NAPAO NATO! Alijansu treba UNIŠTITI ona je zlo (VIDEO)
Aleksandar Noj poslanik Bundestaga, Foto: Prentscren

PREKIPELO MU

OVAJ NEMAČKI POSLANIK STAO JE NA STRANU SRBA I NAPAO NATO! Alijansu treba UNIŠTITI ona je zlo (VIDEO)

Pale su teške reči

Objavljeno:

NATO predstavlja pretnju za međunarodnu bezbednost, zbog čega Alijansu treba raspustiti, napisao je u članku za nemački portal Die Freiheitsliebe poslanik Bundestaga Aleksandar Noj.

Poslanik Bundestaga smatra da NATO koristi vojnu silu samo za zaštitu svojih „imperijalističkih interesa“, sistematski kršeći norme međunarodnog prava i raspirujući vojne konflikte.

Noj smatra da sedamdeseta godišnjica NATO-a „nije povod za slavlje, već mogućnost da se napokon opametimo, dok još nije previše kasno“.

On je naglasio da je poslednjih decenija Alijansa „pokazala svoje pravo lice“, kao primer je navela bombadovanje Jugoslavije i rat u Avganistanu.

NATO se sada plaši da će izgubiti svoj „liderski ideološki i ekonomski položaj“, zbog čega se aktivno naoružava i ide iz sukoba u sukob, naglasio je poslanik.

„Na to treba staviti tačku. Leva partija zahteva da Nemačka izađe iz Severnoatlanske Alijanse, a sam NATO da se raspusti i na njegovo mesto da se napravi kolektivni sistem bezbednosti u kojem će učestvovati Rusija koja bi proglasila svojim glavnim ciljem — razoružanje“, zaključio je Noj.

Ranije je američki list „The National Interest“ uporedio NATO sa zombijem koji je „umro“ posle raspada SSSR, ali da i dalje nastavlja da funkcioniše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.