SRBI SU ZAMORČIĆI ZAPADA, VRŠE PRAVE OGLEDE NAD NJIMA! Ruski stručnjaci poslali ALARMANTNU poruku Srbiji
Ruski stručnjaci, Foto: Institut za srpski jezik i komunikacije u Rusiji

SVE SU REKLI

SRBI SU ZAMORČIĆI ZAPADA, VRŠE PRAVE OGLEDE NAD NJIMA! Ruski stručnjaci poslali ALARMANTNU poruku Srbiji

Sve je do detalja objašnjeno

Objavljeno:

Uporedo sa neposrednom vojnom agresijom, političkim pritiskom i ekonomskom blokadom, važnim elementom NATO agresije, javlja se i specijalni informacioni rat koji su sprovodile zemlje Zapada protiv srpskog naroda, ocenjeno je na predavanju povodom dvadeset godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Zemlje Zapada su, kako je rečeno na javnom predavanju koje je organizovao Institut srpskog jezika i komunikacije BDTU V.G. Šuhov u ruskom gradu Belgorodu, praktikovale su do tada neviđenu propagandu. Tim povodom su održana predavanja na temu „Masovni mediji na početku 21. veka — perspektive razvoja i informacioni ratovi“.

U toku predavanja pokrenute su mnoge teme, koncentracija srpskih mas-medija, pojačan uticaj državnog uticaja i stranog kapitala na srpske medije, dihotomija evrocentrizma i rusofilije, pluralizam mišljenja u srpskim mas-medijima — među centristima, nacionalistima, prozapadnim liberalima; razlozi pada tiraža i gašenja medija, depolitizacija.

Ovo javno predavanje, koje je postalo pravi događaj regionalnog nivoa, i za stručnjake u ovoj oblasti i za sve one koji su zainteresovani za ovu srpsku temu, organizovano je u saradnji sa partnerskom organizacijom — Katedra žurnalistike Nacionalnog istraživačkog univerziteta, Belgorodskog državnog univerziteta BelGU.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.