TOTALNO LICEMERNO: ONI nas NE ŽELE u Evropskoj uniji, a to su danas otovoreno i POKAZALI!
Samo dvojica kandidata su se izjasnila za ulazak Srbije u EU - Žan-Kristof Lagard iz Unija demokrata i nezavisnih (UDI) i Rafael Gliksman iz redova socijalista!, Foto: Profimedia

otkrili pravo lice

TOTALNO LICEMERNO: ONI nas NE ŽELE u Evropskoj uniji, a to su danas otovoreno i POKAZALI!

Samo dvojica kandidata su se izjasnila za ulazak Srbije u EU - Žan-Kristof Lagard iz Unija demokrata i nezavisnih (UDI) i Rafael Gliksman iz redova socijalista

Objavljeno:

Od ukupno 12 šefova lista partija u Francuskoj koje će se kandidovati za izbore za Evropski parlament, samo njih dvoje podržava ulazak Srbije u EU.

Prvi put od početka kampanje u Francuskoj za izbore za EP, koji će biti održani 26. maja, 12 šefova lista našlo se na televiziji Frans 2 u javnoj debati o različitim aktuelnim političkim pitanjima, među kojima se našao i ulazak Srbije u EU.

Samo dvojica kandidata su se izjasnila za ulazak Srbije u EU - Žan-Kristof Lagard iz Unija demokrata i nezavisnih (UDI) i Rafael Gliksman iz redova socijalista.

Kako javljaju francuski mediji, debatu o ulasku Srbije u EU obeležila je, međutim, rasprava dvojice šefova lista koji su se izjasnili protiv pristupanja Beograda EU.

Fransoa Gzavije Belami iz redova Republikanaca je zamerio kandidatu liste stranke "Na noge Francuska" Nikola Dipon-Enjanu na licemerju, podsećajući ga da su se kandidati na listi te stranke izjasnili upravo za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Enjan je upitao Belamija kako to da se sada izjašnjava protiv ulaska Srbije u EU kada su se svi kandidati sa njegove liste, među kojima i dvojica na samom vrhu liste - Arno Denžan i Bris Ortefe - pre četiri meseca javno izjasnili za pristupanje Srbije Uniji.

Belami je pokušao da odgovori na pitanje Enjana, ali su u tom trenutku u emisiji gotovo svi ostali kandidati počeli da govore istovremeno, tako da nije uspeo da obrazloži svoj stav.

Moglo se razaznati kako pojedini kandidati koji su protiv ulaska Srbije u EU obrazlažu svoje stavove time da je EU trenutno pogođena raznim problemima i da joj najmanje treba novi talas proširenja.

Enjan je upitao Belamija i one koji se protive ulasku Srbije u EU, da li misle da je realno da u Evropskoj uniji budu Slovenija i Hrvatska, a da Srbija ne bude.

Zanimljivo je da se protiv ulaska Srbije u EU izjasnila i Natali Luazo iz Republike u pokretu (LREM) francuskog predsednika Emanuela Makrona, doskorašnja ministarka za evropske poslove, koja se nedavno tokom boravka u Srbiji dok je bila na toj funkciji posle razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučicćem nije izjasnila protiv ulaska Beograda u EU.

"Francuska želi da Srbija uspe u svom poduhvatu pristupanja EU, da ispuni tu ambiciju. Francuska govori jezikom prijatelja i govori iskreno. Iskrenost nas prisiljava da u trenutku kada EU preživljava odlazak Britanije, kažempo da je suočena sa izazovima sa kojima mora da se ponese. Reći nešto suprotno tome bi bilo nepošteno", rekla je Loazo tokom boravka u Beogradu krajem februara.

BONUS VIDEO:

VI SLUŠATE RADIO PLJAČKU! Lopovi upali u stanicu i opelješili sve odreda! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.