SAVEZ ZA SRBIJU DANAS OPET U KOLARČEVOJ: Sklonili ograde sa gradilišta i polepili PLAKATE, pa se BRZO RAZIŠLI!
Pripadnici Saveza za Srbiju u Kolarčevoj ulici, Foto: Espreso.co.rs

razišli se

SAVEZ ZA SRBIJU DANAS OPET U KOLARČEVOJ: Sklonili ograde sa gradilišta i polepili PLAKATE, pa se BRZO RAZIŠLI!

Novinarima su se obratili Marko Bastać i Jugoslav Kiprijanović!

Objavljeno: 12:15h

Savez za Srbiju organizovao je danas okupljanje u Kolarčevoj ulici u Beogradu, kojom se nastavljaju prethodno najavljene aktivnosti u cilju oslobađanja centra prestonice.

Predstavnicima medija su se obratili predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać i Jugoslav Kiprijanović iz Srpskog pokreta Dveri.

1 / 6 Foto: Espreso.co.rs

11.20 Novinarima se obratio Marko Bastać, koji je objasnio zbog čega su danas opet došli u Kolarevu ulicu.

- Ponovo smo danas oslobodili Kolarčevu ulicu. Ukoliko pogledate, osim vozila "Vodovoda" koje je iza nas, a nema veze s aktuelnim radovima, ništa se ne radi na Trgu republike. U ovom trenutku, grad Beograd pokušava da od opštine Stari grad napravi zabranjenu opštinu, zato što su blokirali i zatvorili sve saobraćajnice i ulice na Topličinom vencu, baš zato što ne funkcioniše ništa na Trgu republike i baš zato će prvog maja početi sa radovima na rekonstrukciji ulice Cara Dušana - rekao je Bastać i dodao da je ono što radi aktuelna vlast "štetočinski projekat".

- Mi smo juče pokušali da razgovaramo sa gradonačelnikom Beograda, u narodu poznatijem kao "fikus 2.0", on nije uspeo da nađe put iz gradske skupštine. Za to vreme, večiti zamenik Vesić Goran, se krio iza vrata i u stilu Jutke poslao žene da ga brane, dok je on nonšalantno kuckao poruke. Sutra je još jedna šetnja, koja je zbog njihovih radova izolovana i izmeštena sa platoa kod Filozofskog fakulteta kod Vlade republike Srbije - dodao je on.

Naglasio je i da će se u nedelju ponovo vratiti u Kolarčevu ulicu.

- Vratićemo se u nadi da ćemo pronaći ovde nekog radnika koji radi svoj posao, koji plaćaju svi građani Beograda, iako nijednog trenutka niko nije pitao građane Beograda da li žele ovu vrstu radova i ponovo ćemo im blokirati radove.

Nakon toga se novinarima obratio i Jugoslav Kiprijanovic iz Srpskog pokreta Dveri koji je rekao da neće odustati i da će svakog dana probijati postavljenje kordone.

- Pokazivaćemo koliko je bezočna, bahata i bezobzirna današnja vlas u gradu Beogradu i čitavoj Srbiji. Važno je da javnost zna da nikakvog nasilja niti je bilo, niti će biti u organizaciji Saveza za Srbiju, niti čitave opozicije, bilo u ovim akcijama, bilo u velikim skupovima - nagasio je on.

11.15 Predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać, stigao je u kolarčevu ulicu, gde je sa aktivistima Saveza za Srbiju, sklonio ograde sa gradilišta. Oni su takođe po ulici polepili podrugljive plakate s Vesićevim likom na kojima piše "Dobrodošli u Diznilend večitog zamenika Vesića."

Takođe, najavili su da će se sutra okupiti ispred televizije Pink oko 18h, a kako kažu, današnje aktivnosti su otkazali jer ne vide nijednog radnika na terenu.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Podsetimo, juče su ispred gradske skupštine pripadnici Saveza za Srbiju i njihovi sledbenici napravili haos, kada su nasilno pokušali da uđu u ovu ustanovu.

U tome su ih sprečile žene iz Saveta za rodnu ravnopravnost, koje su u trenutku upada bile na sednici čija tema je bila "Kako prepoznati nasilnika".

Pripadnici SzS su nakon toga krenuli ka zgradi REM-a, gde su usput rušili sve pred sobom, a sa gradilišta u Kolarčevoj su poneli ograde i saobraćajne znakove, postavljene kako bi se u ovom delu grada regulisao saobraćaj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jovana Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.