MAĐARSKI SE NAJBOLJE UČI KAD SPAVATE SA MAĐARICOM! Čovek je ovo ladno odvalio PRED PREDSEDNIKOM
Čovek je ovo ladno odvalio PRED PREDSEDNIKOM, Foto: Printscreen

pa hit

MAĐARSKI SE NAJBOLJE UČI KAD SPAVATE SA MAĐARICOM! Čovek je ovo ladno odvalio PRED PREDSEDNIKOM

Ova izjava ima i prizvuke nacionalizma i u svakom slučaju je skandalozna

Objavljeno:

Direktor Turističke organizacije Novi Bečej Saša Dujin poručio je u direktnom prenosu više televizija, tokom posete predsednika Srbije ovoj opštini, da se mađarski jezik najbolje uči - spavanjem sa Mađaricom.

Na ovaj seksistički ispad funkcionera SNS ukazala je Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je medijima poslala snimak izjave Dujina, a koji 021 zbog autorskih prava, ne može da objavi.

Reč je o snimku koji se emitovao na televiziji Pink i u kom Dujin, na komentar Aleksandra Vučića da mora da nauči mađarski jezik, navodi: "Kod nas se, predsedniče, kaže da morate da spavate s Mađaricom da bi dobro naučili".

Pored neprimerenog seksističkog pristupa, ova izjava ima i prizvuke nacionalizma i u svakom slučaju je skandalozna, smatraju u LSV i traže smenu Saše Dujina.

"Iako se ograđuje opaskom da je to narodna izreka, Dujin je ovom izjavom pokazao da ne poznaje pravila civilizovanog ponašanja, uvredio predstavnice mađarske nacionalne manjine i pokazao potpuno nepoštovanje prema ženama.

Ovo je samo jedan u nizu ovakvih skandaloznih događaja koji prate funkcionere Srpske napredne stranke i njihov neprimeren odnos prema ženskom polu.Slučajeve Gašića, Jutke i ostalih javnost je upoznala i osudila. Ukoliko želi da se svrsta u grupu stranaka koja nema ponižavajući odnos prema ženama Srpska napredna stranka mora se ograditi i od ovog slučaja neprimerenog tretiranja žena mađarske nacionalne manjine", poručuje odbornica LSV u Novom Bečeju Nevena Subotić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / 021)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.