MARIJA ZAHAROVA OŠTRA I DIREKTNA: Stoltenbergova izjava je glupa! Zašto Buša nije spomenuo?
Marija Zaharova okarakterisala je Stoltenbergovu izjavu glupom, Foto: Beta / Miloš Miškov

OŠTRO!

MARIJA ZAHAROVA OŠTRA I DIREKTNA: Stoltenbergova izjava je glupa! Zašto Buša nije spomenuo?

Marija Zaharova okarakterisala je Stoltenbergovu izjavu glupom

Objavljeno: 04.04.2019. 21:55h
  • 9

Porparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je "glupom izjavom" reči generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je stavio u isti koš Josifa Staljina i Adolfa Hitlera.

- Želela bih da komentarišem izjavu gospodina Stoltenberga. Govoreći u američkom Kongresu on je stavio Hitlera, DAEŠ i Staljina u isti koš i rekao da Staljina nije bilo moguće obuzdati. Pokušao je da izgradi neki apsurdni, logički istorijski lanac. Predstavnici Ministarstva spoljnih poslova već su komentarisali ovu izjavu. Ona čak nije ni toliko neumesna, samo je glupa izjava - rekla je Zaharova na brifingu.

Ona je naglasila da je norveški narod "visoko ocenio doprinos Crvene armije i rukovodstva Sovjetskog Saveza u oslobađanju ove zemlje".

- Mislim da su svi oni loše obrazovani. Mislim da je u tome problem. To je, usput budi rečeno, veliki mit o zapadnom obrazovanju. To sada vidimo na primeru Velike Britanije, pa i uopšte mnogi zapadni političari se odlikuju apsurdnim i glupim izjavama koje nemaju nikakve veze sa činjenicama - ocenila je Zaharova.

Ona je dodala da je Crvena armija "oslobodila severni region Norveške, Istočni Finmark, od fašističkih osvajača".

Zaharova je navela da se Stoltenberg, u svom govoru pred američkim Kongresom, nije setio američkog predsednika Bila Klintona i bivšeg generalnog sekretara NATO-a Havijera Solane, koji su predvodili bombardovanje Jugoslavije, kao i "ulogu NATO-a" u Libiji.

- Već sam govorila o o Bušu, Iraku, o stotinama hiljada ljudi koji su poginuli u Iraku… Gospodin Stoltenberg takođe nije ništa rekao o Bušu, ni jednu reč, a trebalo je. Za sve ovo krivim loše obrazovanje - zaključila je ona.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, govoreći pred američkim Kongresom, izjednačio terorističku grupu DAEŠ, Adolfa Hitlera i Josifa Staljina. Prema njegovim rečima, "sloboda ima neprijatelje i potrebno ih je obuzdavati". On je objasnio da "ako obuzdavanje ne radi, potrebno je boriti se - Hitler nije mogao da se zaustavi mirnim protestima, Staljina nije bilo moguće obuzdati rečima, a DAEŠ nije mogao da se pobedi dijalogom".

BONUS VIDEO:

UNUTRAŠNJOST CRKVE SVETOG NIKOLAJA: Mesto gde se nalaze mošti više svetitelja (KURIR TV)

(Espreso.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media