ANTE GOTOVINA BIO JE NA KOSOVU S BORCIMA OVK! Da li HARADINAJ i VESELJI spremaju za Srbe novu OLUJU?
Ante Gotovina bio na Kosovu, Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube

PAKLENI PLAN

ANTE GOTOVINA BIO JE NA KOSOVU S BORCIMA OVK! Da li HARADINAJ i VESELJI spremaju za Srbe novu OLUJU?

Opasne namere Albanaca iz Prištine

Objavljeno:

Da li se na Kosovu sprema novi pogrom po principu "Oluje"? Ovu tezu dodatno potkrepljuje činjenica da je Tuđmanov general Ante Gotovina pre 7 dana viđen u Prištini!

Kako Espreso saznaje Ante Gotovina viđen je na Kosovu i Metohiji i to sa visokim zvaničnicima Republike Kosovo i to baš pre nego što će britanska ambasada u Prištini izdati preporuku njenim građanima da ne putuju na Kosovo.

- Gotovina ima čvrste kontakte sa zvaničnicima u Prištini i nije nemoguće da se sprema neko zlo, jer gde je on obično Srbi izvuku deblji kraj - otkriva naš izvor sa Kosova.

- Niko ne zna koliko se Gotovina zadržao na Kosovu i šta je tačno radio, ali je odavno poznato da je bio umešan čak i u formiranje takozvane Vojske Kosova - kaže nam naš izvor i dodaje da sa Gotovinom čvrste kontakte održavaju i Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Beograd pominje opasnost od nove "Oluje" kako bi upozorio međunarodnu zajednicu da Srbija takav scenario na Kosovu neće dozvoliti.

"Medjunarodna zajednica je u obavezi po rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da garantuje bezbednost", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ako međunarodne snage ne mogu da garanutuju bezbednost onda će se Srbija naći "pred upitom i velikom dilemom", kao i u vreme "Oluje" - kako da reaguje.

"Srbija ako reaguje onda ulazite u sukob sa KFOR-om, onda se tu postavlja i pitanje regionalne stabilnosti", rekao je Dačić.

Podsetimo srpski mediji pisali su da je Ante Gotovina, Tuđmanov general koji je 1995. godine komandovao genocidnom akcijom "Oluja" u kojoj je ubijeno 2.000 i proterano više od 250.000 Srba, sa šefovima OVK pripremo detaljni operativni plan za napad na sever Kosova i Metohije.

Prema tadašnjim navodima i srpske tajne službe došle su do šokantnih saznanja da Gotovina aktivno učestvuje u planiranju vojno-policijske akcije kojom bi trebalo da osvoi sever Kosova i etnički očistiti tamošnje Srbe!

Za ovoj prljavi posao, kako se tvrdilo, kosovski premijer je Gotovini iz crnog fonda isplatio 500.000 evra u kešu!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.