Dokle ćemo ovo da trpimo? Srpske partije smislile novi način da ucenjuju svoje glasače! (FOTO)

Cena glasanja

Dokle ćemo ovo da trpimo? Srpske partije smislile novi način da ucenjuju svoje glasače! (FOTO)

Nije novost da stranke pred izbore daju ulje, brašno, konzerve, pa i novac u zamenu za sigurne glasove. Novo je da oni koji su dobili "poklon" sada moraju da slikaju svoj listić na biralištima i tako dokažu kome su dali glas
Objavljeno:

Koliko vredi glas na izborima? Prema informacijama koje kolaju po društvenim mrežama pojedine stranke su već lansirale ponudu - 1.000 dinara! Koštaće nas kao svetog Petra kajgana! Samo za glasačke kutije, sprejeve i lampe daćemo 53,5 miliona! No, to nije sve. Stranke traže od birača da, pošto zaokruže redni broj kandidata, naprave fotografiju mobilnim telefonom kako bi pružili dokaz za koga su glasali.

I? Da li je to garant strankama da dobijaju siguran glas? Nije jer je već ponuđeno i rešenje na Fejsbuka "slikajte, pa onda zaokružite još jedan broj .... bolje nevažeći nego prisilni glas". Maja Gojković raspisala i lokalne izbore: Glasaćete 24. aprila! Inače, fotografisanje na biračkim mestima počelo je još na izborima 2012. No, tada su to radile pristalice "belih listića" da bi tako pokazali svoj stav prema strankama i kandidatima. Tako su se na listama pojavili "čiča-Gliše", super-heroji, pa i udvaranja.
Facebook
Facebook
Facebook
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.