DAČIĆ GOVORIO O SMENI VUČIĆA! Lider SPS odgovorio opoziciji kako PREDSEDNIK SRBIJE može biti smenjen
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, Foto: Beta / Milan Obradović

SVE JE JASNO!

DAČIĆ GOVORIO O SMENI VUČIĆA! Lider SPS odgovorio opoziciji kako PREDSEDNIK SRBIJE može biti smenjen

Lider SPS odgovorio opoziciji

Objavljeno:

O zahtevu dela opozicije za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne može se pregovarati jer se takve stvari rešavaju na izborima, poručio je danas lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je za Pink rekao da se sa opozicijom može razgovarti o predlogu nekog zakona ili nekih rešenja.

"Ali da predsednik države podnese ostavku i svi mi, to ne može da bude zahtev. To se rešava na izborima", rekao je Dačić.

Opozicija, prema njegovim rečima, nema nikakvu politiku, već je to, kaže, "politička vreća u kojoj ne znate za šta možete da se uhvatite".

"Ako izvučete iz tog džaka Dveri oni su protiv EU, odbijaju svake pregovore o KiM, podržavaju saradnju sa Rusijom. Sa druge strane ako izvučete DS, oni su za ulazak u EU, oni su započeli sa Prištinom pregovore oko rešavanja kosovskog pitanja, oni su pregovore iz Saveta bezbednosti UN prebacili u Brisel", istakao je Dačić.

Smetaju mu i dvostruki aršini u politici, odnosno to što je, na primer, Draganu Djilasu, dozvoljeno da se uporedo sa politikom bavi i privatnim biznisom.

"Zamislite da se ja bavim biznisom pored politike i zamislite kakve bi reakcije bile kada bih ja zaradio tolike pare. Postoje ljudi kojima je to dozovljeno, dok bi se na svakom drugom to negativno odrazilo", naglasio je on.

Poslednja istraživanja javnog mnjenja, tvrdi on, pokazala su da o Draganu Djilasu, Vuku Jeremiću i Bošku Obradoviću pet do sedam odsto građana ima pozitivno mišljenje, dok 50 do 60 odsto ima negativno.

"Opozicija je bila uvek popularnija od vlasti, ali u Srbiji nije", kazao je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.