DA GA NISU S LEĐA MUČKI IZREŠETALI, DANAS BI NAPUNIO 66. GODINA! Porodica Olivera Ivanovića i danas u SUZAMA
Porodica Olivera Ivanovića i danas u SUZAMA, Foto: Printscreen/facebook

TUGA DO NEBA

DA GA NISU S LEĐA MUČKI IZREŠETALI, DANAS BI NAPUNIO 66. GODINA! Porodica Olivera Ivanovića i danas u SUZAMA

Ubijen je sa šest metaka u leđa 16. januara 2018. godine ujutru u Kosovskoj Mitrovici, dok je ulazio u prostorije stranke

Objavljeno:

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, koji je ispred kancelarije upucan sa leđa u Kosovskoj Mitrovici, danas bi proslavio 66. rođendan.

Nažalost, 16. juna je obeležena godišnjica od atentata na jednog od najvećih zaštitnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a pozadina ubistva i ime počinioca još uvek nisu poznati. Ipak, to ne sprečava porodicu i javnost da se sete njegovog dana rođenja.

Supruga Milena Ivanović je na društvenim mrežama podelila emotivnu poruku i porodičnu fotografiju na kojoj su u srećna vremena pozirali sa sinom Bogdanom.

- Danas bismo slavili tvoj 66. rođendan - napisala je ona na Fejsbuku danas u poruci koju krasi i jedno srce.

Dan ranije je i na Instagramu postavila fotografiju sa venčanja.

Oliver je rođen u profesorskoj porodici u selu Ranić kod Dečana. Otac Bogdan bio je profesor istorije, a majka Olga profesorka srpskog kojima je bilo stalo da se Oliver školuje. Završio je osnovnu i Mašinsko-tehničku školu u Titovoj (danas Kosovskoj) Mitrovici, a neostvarena želja mu je bila da bude pilot.

Umesto toga bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu koju je posle tri godine napustio. Vratio se u Mitrovicu, završio Mašinski fakultet, da bi u Prištini apsolvirao i na Ekonomskom fakultetu.

Ozbiljno je trenirao karate, bio je nosilac crnog pojasa (četvrti dan), osvajač prvenstva Kosova, a kasnije i instruktor za međunarodnog karate sudije. Bio je i predsednik karate kluba "Trepča". Govorio je engleski, albanski i italijanski.

Politikom je počeo da se bavi 1999. godine sa namerom da osnuje građanski pokret za očuvanje rodnog mesta. Postao je predsednik Izvršnog odbora SNV-a severnog Kosova.

Ubijen je sa šest metaka u leđa 16. januara 2018. godine ujutru u Kosovskoj Mitrovici, dok je ulazio u prostorije stranke. Nakon napada hitno je transportovan u KBC Kosovska Mitrovica, ali bez znakova života.

Iza sebe je ostavio četiri sina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.