NEMA PODELE TERITORIJE! Nemački poslanici OTVORILI KARTE nakon sastanka sa Haradinajem u Prištini
Ramuš Haradinaj i gosti iz Nemačke, Foto: Fejsbuk

SAD JE SVE JASNO!

NEMA PODELE TERITORIJE! Nemački poslanici OTVORILI KARTE nakon sastanka sa Haradinajem u Prištini

Albanci sa Kosova zadovoljno trljaju ruke

Objavljeno:

Poslanici nemačkog Bundestaga, Peter Bejer (Peter Beyer) i Kristijan Šmit (Christian Schmidt) ovih dana borave u zvaničnoj poseti Kosovu. Nakon današnjeg sastanka sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, snažno su istakli stav Nemačke o protivljenju ideji razmene teritorija.

Pored toga, smatraju da takse neće trajati večno i da dijalog treba nastaviti. Ovo je druga poseta nemačkih zvaničnika Kosovu u proteklih mesec dana.

Poslanik Hrišćansko-socijalne unije Bavarske u nemačkom Bundestagu, Kristijan Šmit izjavio je da ovo nije njihova prva poseta Kosovu i posebno istako protivljenje aktuelnoj ideji razmene teritorija, prenosi Kallxo.

“Pomenuo sam da se protivimo ovoj ideji, ne možemo rešavati problem stvarajući nove, čak i onaj koji stvarno misli da reši problem ovom idejom, treba da bude svestan da će stvoriti nove probleme, ne samo za Kosovo već za region generalno”, rekao je Šmit.

Šmit je dodao da dijalog treba nastaviti, a kad je reč o taksama, smatra da ovaj problem neće biti večan.

“Mi nismo samo u zvaničnoj poseti, mi smo kod naših prijatelja, zato što je Kosovo naš prijatelj. Takođe smo razgovarali i o budućim procesima i dijalogu, čiji nastavak mi podržavamo, kao i protivljenje razmeni teritorija u svakom aspektu”, deli stav svog kolege i Peter Bejer poslanik Hrišćansko-demokratske unije Nemačke (CDU).

Nemački poslanici sastali su se sinoć i sa predsednikom LDK, Isom Mustafom, sa kojim su razgovarali o aktuelnim pitanjima na Kosovu, kao i o dijalogu sa Beogradom.

Stav nemačkih poslanika o granicama u skladu je sa stavovima LDK, naveo je Isa Mustafa, prenosi Insajederi.

Dijalog je veoma važan, takse su prepreka

Spoljnopolitički savetnici nemačke kancelarke Angele Merkel, Jan Heker (Jan Hecker) i Matijas Lutenberg (Matthias Lüttenberg), 11. marta sastali su se kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, a sutradan u Beogradu i sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

„Pritisak Berlina je veoma jasan, dijalog je veoma važan, takse su prepreka. Ukidanje taksi je njihova pozicija“, preneo je sutradan glavnu poruku sa sastanka Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.