ZORANA MIHAJLOVIĆ POSLE SKANDALOZNE CENZURE KURIRA U EU PARLAMENTU: Ruža i Đilas bi da ukidaju novine
Zorana Mihajlović, Foto: Stefan Kojić

skandal u ep

ZORANA MIHAJLOVIĆ POSLE SKANDALOZNE CENZURE KURIRA U EU PARLAMENTU: Ruža i Đilas bi da ukidaju novine

Tomašićeva je prema sopstvenom priznanju insistirala da list "Kurir" bude izbačen iz redovne štampe koju je ova institucija dobijala

Objavljeno: 18:32h

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da posle opozicije predvođene Draganom Đilasom, čiji je cilj ukidanje novina, sada isto čini i hrvatska političarka Ruža Tomašić u Evropskom parlamentu.

- Neće samo vidim Đilas da ukida novine, već i ta Ruža, koja je članica Evropskog parlamenta. Jedna od najvećih vrednosti EU jeste sloboda medija tako da se postavlja pitanje je li Hrvatska prava članica EU ili nije - kaže Mihajlović reagujući na skandaloznu cenzuru Kurira, koji je izbačen iz Evropskog parlamenta na insistiranje političarke iz Hrvatske.

Podsetimo, hrvatska političarka i članica Evropskog parlamenta Ruža Tomašić pohvalila se da je izbacila srpski "Kurir" iz Evropskog parlamenta i da ga poslanici više ne dobijaju uz ostale novine, pa su time evropski poslanici uskraćeni za objektivne, blaogovremene i istinite informacije iz Srbije, koje se objavljuju u dnevnom listu "Kurir".

Hrvatska poslanica u EU parlamentu Ruža Tomašić javno je priznala da je zavela cenzuru listu "Kurir" u Evropskom parlamentu, čime je priznala da je udarila na slobodu štampe i da joj smeta da se istina iz Srbije za koju se bori Kurir čuje u središtu EU!

Tomašićeva je prema sopstvenom priznanju insistirala da list "Kurir" bude izbačen iz redovne štampe koju je ova institucija dobijala. Ona je kazala kako je Kurir u jednom od brojeva navodno "vređao Tuđmana i hrvatsku državu", ali nije navela koje su to činjenice koje su joj smetale u pomenutom tekstu, a poznato je od ranije da je Tomašićeva "hrvatski radikal koji se bori da Srbija ne uđe u EU", a čuvena je njena izjava da "ne bi mogla da podnese da se njeno dete uda za Srbina".

BONUS VIDEO: ESPRESO ANKETA: Pitali smo Beograđane gde su bili kada je počelo bombardovanje?

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.