ALBANCI SPREMAJU RAT NA KOSOVU! London otkrio datum novog ETNIČKOG ČIŠĆENJA Srba i UPALIO ALARM na Balkanu
ROSU upada na Sever Kosova, Foto: Printscreen/Google Maps, Printscreen/Youtube, Ilustracija

OTKRIVAMO

ALBANCI SPREMAJU RAT NA KOSOVU! London otkrio datum novog ETNIČKOG ČIŠĆENJA Srba i UPALIO ALARM na Balkanu

London je otkrio prave namere Albanaca

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Velika Britanija upozorila je svoje državljane da zaobiđu Sever Kosova, a ova preporuka poslata je kako saznaje Espreso zbog očekivanja eskalacije nasilja na KiM posle 10 aprila!

Kako saznaje naš portal iz izvora bezbedonosnih službi posle 10 aprila Albanci na Kosovu planiraju da izazovu poprilične nerede, a sve sa ciljem potpunog zauzimanja Severa Kosova!

- Prema informacijama Albanci iz Prištine čekaju pogodan momenat kako bi dali zeleno svetlo svojim jedinicama da upadnu na Sever Kosova i zagospodare njime. A čekaće i najmanju grešku Srbije kao povod - kaže nam naš izvor i dodaje:

- Očekuje se sve veći pritisak Londona i Vašingtona na Albance da ukinu takse i da se vrate za pregovarački sto sa Srbijom. Čak su im dali i rok da to učine do 15. aprila. Zbog toga će Albanci pokušati to da na svaki način preduprede i da zauzmu Kosovo. Ne treba s toga da čudi upozorenje Velike Britanije, naprotiv treba je shvatiti ozbiljno.

Podsetimo britansko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je savet svojim državljanima da ne putuju u Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i severni deo Kosovske Mitrovice.

Na zvaničnom vladinom sajtu, državljanima Velike Britanije se savetuje da izbegavaju ova mesta osim u neophodnim slučajevima, jer je bilo nasilnih sukoba na severu Kosova, kao i incidenata koji su uključivali eksplozije ručnih bombi i vozila u Severnoj Mitrovici.

"Protesti imaju potencijal da postanu nasilni, zato treba da pazite ukoliko ugledate da se velike mase okupljaju tokom pojačanih političkih napetosti u tom gradu. Pratite lokalne medije, konsultujte recepciju hotela za savet i redovno proveravajte informacije na ovom sajtu zbog novih podataka", navodi se u poruci koja je na sajt postavljen 25. marta.

foto: Printscreen

Da se stvar zaista zakuvala dokazuje i izjava američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta izjavio je da su SAD posvećene pružanju podrške dijalogu između Beograda.

Kosnet je u intervjuu radiju „Kontakt plus“ rekao da strpljenje SAD uvek ima granice i da ne može da garantuje da će Vašington i u budućnosti isto toliko biti posvećen ovome, ako vlade u Prištini i Beogradu ne žele da krenu napred u kratkom roku.

„Naše strpljenje uvek ima granice. Jedna od stvari na koje smo ukazali obema vladama i u Prištini i u Beogradu je da su Sjedinjene Američke Države posvećene pružanju podrške procesu. Predsednik Tramp je, kao što je poznato, pisao predsedniku Tačiju i predsedniku Vučiću kako bi podvukao da je Vlada SAD potpuno predana ovom procesu“, rekao je Kosnet.

Vest da je ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije izdalo upozorenje svojim građanima da ne putuju na sever Kosova i Metohije, jer kako su procenili, tamo može doći do sukoba, vojno-politički komentator Miroslav Lazanski vidi kao poruku Srbiji o tome koliko obaveštajne službe ove zemlje prate situaciju na Balkanu.

Prema njegovim rečima, poruka Srbije, što se tiče bezbednosti Srba na Kosovu, je jasna.

- Mi smo jasno rekli da ukoliko se desi neki napad na Srbe na KiM, Srbija neće biti pasivna. Britanci uvek upozoravaju, naročito za one delove sveta gde oni misle da može doći do nekog konflikta. Ne mora to da bude neka poruka nama, ali je indikator razmišljanja Britanaca. Takođe, to je poruka i koliko njihove službe bezbednosti prate situaciju ovde - rekao je Lazanski.

foto: Printscreen / Youtube

On takođe podseća da je glavna baza za prisluškivanje fiksne i mobilne telefonije u Velikoj Britaniji, dodajući da se još dve nalaze na Kritu.

- Amerikinaci inače sa četiri zemlje razmenjuju takve informacije. To su Novi Zeland, Kanada, Velika Britanija i Australija. Ni sa jednom drugom zemljom u okviru NATO ne dele informacije. To je englesko govorno područje i tradicionalni su saveznici - objašnjava Lazanski.

- Ispod površine svakog rata, postoji neki interes. Kada se pogledaju okupacione zone NATO, onda se može uočiti tačno ko je koje imao sektore – kaže Lazanski.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.