SRBI ZA VLAST NISU NAROD, ALI ROMI I OSTALE MANJINE JESU! Lečić se IZBLAMIRAO na PROTESTU, nikom nije ništa jasno
Branislav Lečić na protestu, Foto: Tanjug / Zoran Žestić

ŠTA ČOVEK ISPRIČA?

SRBI ZA VLAST NISU NAROD, ALI ROMI I OSTALE MANJINE JESU! Lečić se IZBLAMIRAO na PROTESTU, nikom nije ništa jasno

Nikome nije jasno šta je glumac hteo da kaže...

Objavljeno:

Glumac i funkcioner DS Branislav Lečić je, s protesta u Beogradu, pozvao građane da podignu glavu, hrabro oslobode institucije i izbore se za svoja prava.

"Mnogo smo okupatora skinuli sa svojih leđa i ove dahije i paše ćemo poslati u prošlost", rekao je između ostalog Lečić.

Ipak mnogima na društvenoj mreži nije bilo jasno šta je Lečić rekao, a odnosilo se na Rome...

"Deo govora Branislava Lečića juče na protestu #1od5miiona implicira se da Srbi za ovu vlast nisu građani, a da Romi i ostale nacionalne manjine jesu. Pomozite mi da razumem o čemu se ovde radi", jedan je od komentara na Tviteru.

Uz ove komentare šeruje se i stenogram Lečićevog govora koji vam prenosimo:

Lečić: "okupatori su i oni koji su se orodili od sopstvenog naroda i misle da imaju prava da gospodare i vladaju na način da u nama ponize čoveka i građanina. Ja vas pitam i pitam ovu Vladu i ljude u njoj, da četrdeset i nešto dana, a da ne kažem četiri meseca i ko zna koliko još Romi iz Beograda protestvuju, da su oni Romi iz Obrenovca, Kragujevca... četiri meseca na nogama tražeći svoja prava, da li biste ih primili? Da su glave digli Slovaci, u ovoj zemlji, Rusini i neke druge nacionalne manjine, Mađari, da li biste razgovarali s njima? A ko smo mi? Kada se ne obazirete na sopstveni narod, ko smo? Svako od nas je čovek, građanin i najzad zaslužuje da njegova država radi za njega. Vučiću nisi tu da narod zavodiš, nego kao svaki drugi lider da ga vodiš. Tako je govorio Zoran Đinđić, vođe i lideri su tu da služe narodu, a ne da ga stavljaju u stranu..."

Podsetimo protest "Jedan od pet miliona", počeo je u subotu na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a završen je ispred zgrade Vlade Srbije.

Kod zgrade RTS-a čitan je "Dnevnik slobodne Srbije". Protest je završen najavom da će sledeće subote građani šetati od zgrade Vlade do televizije Pink.

Na protestu je govorio istoričar Čedomir Antić, jedan od organizatora protesta koji je privođen Miodrag Simović i hapšeni student FPN-a Stefan Simić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.