SEDAMNAESTI PROTEST U BEOGRADU: Građani zahtevaju ostavku državnog vrha i rukovodstva RTS
Još jedan protest u Beogradu, Foto: Printscreen/Facebook

jedan od pet miliona

SEDAMNAESTI PROTEST U BEOGRADU: Građani zahtevaju ostavku državnog vrha i rukovodstva RTS

Sedamnaesti protest „Jedan od pet miliona“ počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, protesna šetnja kretaće se do zgrade Vlade

Objavljeno: 20:05h

Okupljeni gradjani nose zastave Srbije i transparente među kojima su i „Filozofski – istorija“, „Pošta – poštarima, stranke – političarima“, „Ne trebaju nam PUPS-ovci, trebaju nam stručnjaci“.

Potpisuje se peticija Vojnog sindikata Srbije, kojom se traži „poništavanje Vulinovih nezakonitih akta“.

Među okupljenim građanima su i lider pokreta Dveri Boško Obradović i lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

Protesna šetnja počeće nakon obraćanja istoričara Čedomira Antića, glumaca i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i jedog od organizatora Miodraga Simovića.

Pobeda iz 2000. godine bila kratkoveka

Okupljenima se obratio istoričar Čedomir Antić. On je rekao rekao je da mu je čast što je na mestu na kome se „već 150 godina brani demokratija“.

„Pitaju nas za šta se borimo, navodno niko ne primećuje šta je to loše, mi kažemo borimo se za demokratiju“, istakao je Antić.

„Demokratija je unutrašnja sloboda, može neko biti lično srećan koliko god želi, ako nisu srećni ljudi do njega, ako građani nemaju slobodu da odlučuju o svojoj sudbini, ako sreća nije sreća onih oko nas, onda naša sreća nije lični zabran, već je sebičnost i nije dugog veka“, poručio je Antić.

On rekao da je da je pobeda iz 2000. godine bila kratkoveka.Ivanovića.

U Takovskoj će se povorka zaustaviti ispred zgrade Radio televizije Srbije, gde će se „emitovati“ još jedan „Dnevnik slobodne Srbije“ čiji će gosti biti predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović i predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić.

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ traže fer i slobodne izbore, slobodne medije šest do devet meseci pre izbora, smenu državnog vrha, kao i razotkrivanje ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera.

Bonus video

(Espreso.co.rs/danas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.