RAT U SKUPŠTINI SRBIJE! Marija i Verica ZARATILE zbog SELJAKA i GOLFA tresla se SKUPŠTINA od ovih reči
Marija Obradović i Vjerica Radeta, Foto: Marina Lopičić, Beta / Nenad Petrovic

ŽESTOK FAJT

RAT U SKUPŠTINI SRBIJE! Marija i Verica ZARATILE zbog SELJAKA i GOLFA tresla se SKUPŠTINA od ovih reči

Predsedavajući Vladimir Marinković pokušao je da prekine Radetu

Objavljeno:

Poslanici SNS Marija Obradović i Vladimir Orlić imali su tokom rasprave u Skupštini Srbije, polemiku sa poslanicom SRS Vjericom Radetom.

Sve je počelo, jer je Obradović, koja je predlagač izmena zakona rekla da su amandmani na izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja koje su podneli radikali “skromni”.

Radeta je prethodno kazala da su izmene zakona o bezbednosti saobraćaja koje podrazumevaju trajnu registraciju za traktore predložene, jer je vlada u medijima bila napadana pošto je prethodnim rešenjem bilo predviđeno da se registracija vrši svake godine.

Ona je rekla da je vlada neodgovorna prema poljoprivrednicima i upitala kako ministar Nebojša Stefanović nije znao u kakvom su stanju traktori i putevi prošle godine kada je ovaj zakon bio donet.

“Nema prostora komentarisati amandman, jer je jako skromno napisan i obrazložen, ova forma amandmana je samo otvorila mogućnost da poslanici radikala nešto loše progovore o vladajućoj većini i ministru Stefanoviću”, primetila je Obradović.

Ona je rekla da se odnos države prema srpskom seljaku ogledu upravo u zakonu koji će usaglasiti ono što je realnost na terenu. “Kada bi radikali pogledali seljake oči u oči, ovo ne bi smeli da im kažu, ali je mnogo lako govoriti za mikforonom”, rekla je Obradović, a Radeta nastavila da je Marija Obradović bila skoro na nekom terenu za golf, jer, kako kaže, sa seljacima sigurno bila nije.

Obradović priča da su nam amandmani skromni, a ona "neskromna" sve govori “njen zakon, ona, ja”, rekla je Radeta i dodala da je to predlog vlade, a ne predlog Marije Obradović, koja je, dodaje, samo izabrana da ga obrazloži kao predsednik odbora za unutrašnje poslove.

“Ovo što govori Marija nisu argumenti, najlakše je reći vi ste skromni, vi ste majmuni, sve ono što je njen rečnik, a u suštini pokazuje da niti zna šta je posao narodnog poslanika, niti zna šta je nadležnost vlade”, dodala je poslanica SRS.

Predsedavajući Vladimir Marinković pokušao je da prekine Radetu rekavši joj hvala, međutim, Radeta je nastavila: Nije, nije hvala…i nastavila da govori iako joj je mikrofon bio isključen.

Vladimir Orlić se potom javio za reč i objasnio da se vlasnicima traktora i drugih radnih mašina daje mogućnost da se produži registracija, a da je motiv radikala za kritiku bio lični animozitet i želja da se iskale na nekog koga, kako kaže, ne mogu da podnesu.

“Danas je to bila Marija Obradović. Ostavite vašu motivaciju i pogledajte šta je predloženo, a šta ste vi predlozili amandmanima. Kad se podvuče crta Obradović je predložila da se pomogne ljudima, a vi ste amandmanima rekli da ne teba da im se pomogne”, rekao je Orlić.

Radeta je dodala da radikali nisu protiv srpskih seljaka, već je konstatovala da je vladi trebalo godinu dana da shvati da prethodno rešenje nije u redu. Poslanica naprednjaka rekla je da će istrpeti sve do eventualnih kletvi, a ukoliko kletve budu ka njoj usmerene, onda će se, kaže, obratiti nekom drugom.

“Ali da se vratimo na zakon. Radikalka Vjerica Radeta je podnela amandman na prvi član a sve vreme prica o drugom članu zakona. Nije toliko skoncentrisana. Ali neka ostane sve po strani…”, nastavila je ona.

Radeta je imala primedbu i na predsedavajućeg Marinkovića (SDPS), pa mu je tako rekla da “ima potrebu da se dodvorava naprednjacima, jer njegova stranka neće biti na listi SNS za izbore, ali da možda on hoće”.

“Nije Marija Obradović taj faktor. Pogrešnom ste se obratili. Vučić joj je pre neki dan rekao da više neće biti potpredsednik stranke", rekla je poslanica SRS, a na opaske da radikali neće preći cenzus odgovorila da se oni ne bave politikom zbog cenzusa već zbog ideologije.

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, a nakon glasanja o tome, nastaviće raspravu o amandmanima na set zakona iz oblasti zdravstva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.