JEREMIĆ TVRDI DA PRIMA PLATU U INOSTRANOM FONDU PARTNERS GROUP! Ova organizacija ga demantuje, VUK ĆUTI!
Jeremić nije na čelu Partners grupa, Foto: prentscreen

čeda ga je načeo

JEREMIĆ TVRDI DA PRIMA PLATU U INOSTRANOM FONDU PARTNERS GROUP! Ova organizacija ga demantuje, VUK ĆUTI!

Portparolka "Parners grupa" Dženi Blinč objavila je preksinoć kasno uveče da je ono što Jeremić priča neistina

Objavljeno: 14:47h

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke nedavno je uhvaćen u laži.

Naime, prema pisanju jednog beogradskog medija Jeremić je nedavno, pokušavajući da opravda luksuzni stil života i milione na svojim računima, na televiziji N1 rekao da radi kao član borda direktora švajcarskog "Partners grupa", drugog najvećeg investicionog fonda na svetu. On je naglasio da od toga žive i on i njegova porodica. Međutim, prema pisanjima medija, "Partners group" je to i zvanično demantovao i saopštio da Jeremić uopšte kod njih ne zarađuje.

Čeda ga je načeo

foto: prentscreen

Vuk Jeremić je u duelu sa liderom LDP Čedomirom Jovanovićem 7. marta ove godine na TV N1 izjavio:

- Ja sam član borda direktora "Parners grupa", drugog najvećeg investicionog fonda na svetu, i za to primam platu. Od toga, dakle, ja živim - rekao je on.

Međutim, portparolka "Parners grupa" Dženi Blinč objavila je preksinoć kasno uveče da je ono što Jeremić priča neistina i da je kod njih angažovan na samo jednom neprofitnom projektu za koji se ne isplaćuje nikakva plata ni honorar.

- Vuk Jeremić nije zaposlen u investicionom fondu "Parners grupa", već je angažovan kao spoljni saradnik u okviru neprofitnog projekta "PG life" i to kao član Međunarodnog savetodavnog veća - rekla je za medijsku mrežu Antidot Dženi Blinč.

Antidot navodi da je u pitanju neprofitno orijentisan, društveno odgovoran projekat koji prati ciljeve Agende UN o održivom razvoju, tako da savetodavno učešće u njemu ne podrazumeva ni platu, ni mesečna primanja.

Takođe, ističu u toj medijskoj mreži, takvo angažovanje ne podrazumeva ni milionske zarade kojima, kako kažu, Jeremić pokušava da opravda svoje sumnjivo stečeno bogatstvo.

Istovremeno, kako navode u Antidotu, ta istraživačka mreža je, u saradnji sa kolegama iz Hong Konga, došla do informacije da je u oktobru 2017. na račun CIRSD-a uplaćeno dodatnih 1,5 miliona dolara iz Hong Konga, što ukupnu sumu novca, koju je lider Narodne stranke primio od kompanije povezane sa fondacijom Patrika Hoa, kojem se sudi u SAD, dovodi do devet miliona dolara.

Pomenutu tranšu na račun Jeremićeve nevladine organizacije uplatila je kompanija "Northern International Capital" koja je, prema dokumentaciji koju je Antidot dobio iz Hong Konga, povezana sa kompanijom "China Energy" i njenom fondacijom CEFC, na čijem čelu se, sve do hapšenja, nalazio Patrik Ho.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.