SRPSKI ŠKORPIONI SU UBIJALI ALBANSKU DECU I ŽENE! Nataša Kandić razapeta nakon ove rečenice. Ali nije to jedino
Nataša Kandić, Foto: Beta / Miloš Miškov

DIRNULA U OSINJE GNEZDO

SRPSKI ŠKORPIONI SU UBIJALI ALBANSKU DECU I ŽENE! Nataša Kandić razapeta nakon ove rečenice. Ali nije to jedino

Ona je dodala kako su deci izbacili klikere iz džepova, postrojili ih uz zid i zasuli rafalima!

Objavljeno: 20:11h

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić svojim novim tvitovima je opet digla veliku prašinu na Tviteru.

Naime, ona je napisala kako su na jučerašnji dan, pre 20 godina, pripadnici MUP-a Srbije, jedinice "Škorpioni", ubili u Podujevu 14 albanskih civila, žene i decu iz porodice Bogujevci i Duriqi.

Dodala je kako su deci izbacili klikere iz džepova, postrojili ih uz zid i zasuli rafalima.

- Jel to "NATO agresija", zapitala se ona nakon čega je došlo do velikih polemika.

Pa su se tako neki tviteraši prepirali i između sebe, a nisu štedeli ni Natašu Kandić.

Podsećamo, pripadnici jedinice rezervnog sastava MUP-a Srbije „Škorpioni“ ubili su 28. marta 1999. godine u Podujevu 14 članova porodice Bogujevci i Durići (Duriqi).

Ubijeno je sedmoro dece i sedam žena: sinovi Safeta Bogujevci – Shpetim (10) i Shpend (13) i njegova supruga Sala (39); ćerka Seljatina Bogujevci – Nora (15), njegova supruga Shefkate (43) i majka Shehide Bogujevci (67); Seljatinova i Safetova sestra Nefise Bogujevci Llugaliu (54) i njena snaja Fezdrije Llugialiu (21), deca Envera Durići – Dafina (9), Arber (7), Mimoza (4) i Albin (2), njegova supruga Fitnete (36) i majka Isma (69). Tom prilikom teško su ranjeni Safetova ćerka Saranda (14) i Seljatinova deca Fatos (13), Jehona (11), Lirie (9) i Genc (6).

Takođe, Uličnim performansom i šetnjom gradskim ulicama, Inicijativa mladih za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo i Žene u crnom obeležili su u utorak, 26. marta, u Beogradu 20 godina od zločina počinjenim nad albanskim civilnima tokom 1999. na Kosovu, a čija su tela skrivana u beogradskom naselju Batajnica.

Aktivisti su izveli performans „Batajnica 744: Zakopana istina“ i tom prilikom zemljom zatrpali natpis sa imenima 744 žrtave, nakon čega su krenuli u šetnju centralnim gradskim ulicama do platoa Skupštine Srbije. Od 2001. do danas, na teritoriji Srbije na četiri lokacije su otkrivene masovne grobnice sa 941 telom Albanaca ubijenih na Kosovu 1999. prevashodno civila stradalih van oružane borbe. Po podacima UNMIK-ove Kancelarije za nestala lica i sudsku medicinu, u naselju Batajnica su otkrivena 744 posmrtna ostatka kosovskih Albanaca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.