AMERIČKI AMBASADOR UŠAO JE U SRPSKU SVETINJU NA KOSOVU! Probao je VRUĆU RAKIJU i ODUŠEVIO SE liturgijom
Filip Kosnet u Gračanici, Foto: Tviter

DRUŽENJE SA SRBIMA

AMERIČKI AMBASADOR UŠAO JE U SRPSKU SVETINJU NA KOSOVU! Probao je VRUĆU RAKIJU i ODUŠEVIO SE liturgijom

Priznao je da se nije nikada lepše osećao...

Objavljeno:

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet posetio je opštinu Gračanica gde se sastao sa članovima srpske zajednice.

„Mnogo sam naučio na sastanku u Gračanici sa pripadnicima zajednice kosovskih Srba. Važno je čuti o uspesima i izazovima s kojima se suočavaju i kako možemo zajedno raditi na pružanju podrške miru, pravdi i prosperitetu Kosova“, napisao je američki diplomata na Tviteru.

Na sajtu ambasade SAD na KiM prenet je ceo govor Kosneta iz koga vam izdvajamo deo:

"Pozvao sam vas sve ovde zato što sam želeo da vas upoznam i da se upoznam sa vašim uspesima kao i izazovima sa kojima se suočavate i gde mislite da možemo da radimo zajedno kako bi promovisali mir, pravdu i napredak na Kosovu.

Današnji skup nije birokratska aktivnost za moju ambasadu gde samo kažemo „ok, sreli smo se srpskom zajednicom i za ovu godinu smo završili“. Ja ovo vidim kao početak razgovora i radujem se da u budućnosti provedem više vremena sa pripadnicima ove zajednice. Takođe sam proveo neko vreme i na severu i uskoro ću ponovo ići i radujem susretima sa više pripadnika zajednica koji tamo žive.

Poseta Gračanici je za mene značajna pošto je bila jedna od prvih gradova koji sam posetio 2003. godine, kada sam prvi pu služio pri misiji SAD-a na Kosovu. Nikada nisam zaboravio lepotu manastira i crkve.

Kada sam se pre nekoliko meseci vratio kao ambasador, ovog puta sa mojom suprugom Alison, Gračanica je još jednom bila jedno od prvih mesta koje smo posetili. Zahvalni smo na toploj dobrodošlici koju smo dobili od zajednice na Badnje veče. Očekivali smo da nas liturgija inspiriše i tako je i bilo. Ali nismo imali ideju koliko ćemo se u stvari zabaviti dok smo išli oko vatre i pili vruću rakiju!"

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.