JEREMIĆEVI MILIONI NE POTIČU OD RADA U STRANOM INVESTICIONOM FONDU: Otkriveno šta političar tamo ZAPRAVO RADI
Vuk Jeremić, Foto: prentscreen

POBRKAO LONČIĆE

JEREMIĆEVI MILIONI NE POTIČU OD RADA U STRANOM INVESTICIONOM FONDU: Otkriveno šta političar tamo ZAPRAVO RADI

Jeremić je tokom duela na TV N1 odbacivao navode da njegovi milionski prihodi potiču iz korupcionaških i kriminalnih poslova u koje je upleten Patrik Ho, koji je osuđen na tri godine zatvora

Objavljeno:

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera SzS Vuk Jeremić i predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, nedavno su tokom gostovanja u emisiji 360 stepeni, poveli žučnu raspravu oko toga ko od čega živi i na koji način zarađuje novac. Tada je Jeremić rekao da je on član odbora investicionog fonda Partners Group, sa sedištem u Švajcarskoj, kao i da uredno plaća porez u Srbiji.

- Ja vrlo uredno prijavljujem poreskim organima Srbije sve svoje prihode. Trenutno živim od toga što sam član borda Najvećeg evropskog investicionog fond, koji je sticajem okolnosti, drugi najveći investicioni fond na svetu. Zarađujem novac i plaćam porez u Srbiji - objasnio je Jeremić od čega živi, a daljim propitivanjem Jovanovića, precizirao odgovor, naglasivši da se radi o investicionom fondu Partners Group, ali nije saopštio o kom iznosu je reč.

Jeremić je tokom duela na TV N1 odbacivao navode da njegovi milionski prihodi potiču iz korupcionaških i kriminalnih poslova u koje je upleten Patrik Ho, koji je osuđen na tri godine zatvora.

Nakon gostovanja u pomenutoj emisiji, Narodna stranka je pokušala da sve predstavi kao Jeremićevu pogrešnu izjavu, te da Jeremić jeste član, ne baš borda, već Savetodavnog veća, ali da te stotine hiljada mesečnih prihoda svakako ostvaruje od "drugog na svetu najvećeg investicionog fonda".

Ekipa portala Espreso.co.rs tada je kontaktirala Narodnu stranku kako bi dobili objašnjenje od Jeremića, a kao odgovor stranka je navela članak "Biznis insajdera" o pomenutom fondu iz januara ove godine.

Iako tekst govori o pridruživanju Gordona Brauna, nekadašnjeg premijera Velike Britanije, fondu u ulozi savetnika, u njemu je spomenut i Jeremić.

"Biznis insajder" navodi da se Braun u savetničkom odboru Partners group pridružuje Vuku Jeremiću, bivšem predsedniku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Pročitajte OVDE.

Kako se ispostavilo, milioni ipak ne potiču iz navedenog investiciong fonda, a informaciju o Jeremićevom spoljnem angažmanu, ne tako dobro plaćenom, novinari Antidota dobili su od predstavnice za medije "Partners Group" Dženi Blinč.

Kako navodi ova medijska mreža u pitanju je neprofitno orijentisan, društveno odgovoran projekat koji prati ciljeve Agende UN o održivom razvoju, tako da savetodavno učešće u njemu ne podrazumeva ni platu, ni mesečna primanja. Osim je Blinčova diplomatski, ali potpuno jasno stavila do znanja da i Jeremićevo angažovanje ne podrazumeva nikakvu zaradu, posebno ne onu koja bi se mogla meriti milionima dolara.

Istovremeno, kako navode u Antidotu, ta istraživačka mreža je, u saradnji sa kolegama iz Hong Konga, došla do informacije da je u oktobru 2017. na račun CIRSD-a uplaćeno dodatnih 1,5 miliona dolara iz Hong Konga, što ukupnu sumu novca, koju je lider Narodne stranke primio od kompanije povezane sa fondacijom Patrika Hoa, kojem se sudi u SAD, dovodi do devet miliona dolara.

Pomenutu tranšu na račun Jeremićeve nevladine organizacije uplatila je kompanija "Northern International Capital" koja je, prema dokumentaciji koju je Antidot dobio iz Hong Konga, povezana sa kompanijom "China Energy" i njenom fondacijom CEFC, na čijem čelu se, sve do hapšenja, nalazio Patrik Ho.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.