HAN STIŽE U SRBIJU! Obilazi jedno od NAJLEPŠIH SRPSKIH MESTA i donosi Beogradu VAŽNE VESTI iz Evropske unije
Johanes Han i Aleksandar Vučić, Foto: Beta

DVODNEVNA POSETA

HAN STIŽE U SRBIJU! Obilazi jedno od NAJLEPŠIH SRPSKIH MESTA i donosi Beogradu VAŽNE VESTI iz Evropske unije

Ovo je raspored posete Johanesa Hana

Objavljeno:

Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han doputovaće danas u dvodnevnu posetu Srbiji.

On će se u Beogradu sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Sastanak dvojice sagovornika predviđen je za 19.30 sati u Vili Mir, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika.

Prethodno je planirano da Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Ceremonija je zakazana za 17 sati u beogradskom hotelu "Metropol".

Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva,a već nekolko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Han će u petak zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

"U Beogradu 28. i 29. marta komesar Han će ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu", saopštila je Evropska komisija.

Inače, EU je bila jadan od glavnih donatora u rekonstrukciji ove tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije", stoji u saopštenju Komisije.

U Briselu napominju da u EU vrednuju kulturu u mnogome podržava kulturno nasleđe Srbije koje između ostalog utiče na otvatranje novih radnih mesta na lokalu i ukupni privredni rast.

Han u Srbiju dolazi nakon posete BiH, gde će u Srajevu razgovarati sa domaćim zvaničnicima i civilnom društvom o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.