OPOZICIJA NAJAVI BOJKOT SKUPŠTINE, PA BOJKOTUJE SAMU SEBE! Da li je promaja oduvala poslanike iz HOLA parlamenta?
Poslanici opozicije najavili bojkot parlamenta, Foto: Prentscren

GDE SU NESTALI?

OPOZICIJA NAJAVI BOJKOT SKUPŠTINE, PA BOJKOTUJE SAMU SEBE! Da li je promaja oduvala poslanike iz HOLA parlamenta?

Spala knjiga na četiri slova...

Objavljeno:

Od najavljenog aktivnog bojkota Skupštine Srbije, a od strane poslanika opozicije ostali su samo prazni hodnici parlamenta.

Manje od mesec dana bilo je dovoljno da takozvani otvoreni parlament spadne na četiri slova, tačnije poslanika.

Prvog dana treće sednice u skupštinskom holu, pojavila su se ukupno četiri poslanika od onih koji bojkotuju plenarna zasedanja, a sve je krenulo pompezno.

"Dobro došli na početak zasedanja paralelnog i otvorenog parlamenta", rekao je lider Dveri Boško Obradović, 5. marta 2019.

Dvadesetdva dana kasnije otvoreni parlament deluje kao da je pred zatvaranjem.

"Čini mi se da smo imali tri ili četiri zasedanja, jedino što smo uspeli da prikažemo građanima je niz konferencija za medije", rekla je Tatjana Macura, iz Stranke moderne Srbije.

Da bojkot parlamenta ne bi trebalo da se svede na niz konferencija za medije, veruje i poslanik Zoran Živković iz Nove stranke. Predlagao je, kaže, da poslanici koji su izašli iz sale zasedaju u holu, ispred zgrade parlamenta, u gradovima po Srbiji...

"Postoji jedna moda da je glavna stvar u politici da nemate iskustva, a ni znanja kako treba neko da se ponaša. Aktivnosti idu ka tome da se napravi nešto pa ćemo da vidimo sutra šta ćemo", kazao je Živković.

Iako usamljena u skupštinskom holu, Sandra Rašković Ivić iz Narodne stranke veruje da je bojkot dovoljno aktivan.

foto: Prentscren

"Što se tiče drugih kolega, oni su se rastrčali po terenu. Mi smo se dogovorili da nemamo praktično onako kondenzovan rad, odnosno da ne moramo da nastupamo svi zajedno nego kada neko smatra da je to celishodno", rekla je ona.

foto: Prentscren

"Ako želimo da pokažemo kako izgleda alternativa aktuenoj valsti, to sigurno nije niz konferencija za medije", kaže Macura.

foto: Prentscren

Bonus video:

(Espreso.co.rs / n1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.