ŠAINOVIĆ NIJE OMALOVAŽAVAO ŽRTVE! SPS žestoko odgovorio na napade i vređanje političara
Nikola Šainović na udaru, Foto: Filip Plavčić

ŽUSTAR ODGOVOR!

ŠAINOVIĆ NIJE OMALOVAŽAVAO ŽRTVE! SPS žestoko odgovorio na napade i vređanje političara

Oglasio se i SPS

Objavljeno:

Povodom saopštenja Inicijative mladih za ljudska prava o Nikoli Šainoviću, koga su optužili da je ratni zločinac oglasio se i SPS.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Socijalistička partija Srbije se zalaže za transparentnost u javnom diskursu i smatra da bi svi elementi istorije trebali da budu dostupni javnosti, kako bi građani mogli da zauzmu realan kritički stav. Dovoljno je dugo u javnosti bila prisutna jednostrana slika o događajima iz devedesetih godina, u kojima je samo jedna strana imala pravo da govori, a istina je bila zadata kategorija.

Što se tiče gostovanja visokog funkcionera SPS-a, Nikole Šainovića u emisiji “Upitnik”, svako ko je pogledao emisiju je mogao da zaključi da on nikada, ni tokom gostovanja na javnom servisu, ni tokom drugih javnih nastupa, nije preskočio temu ratnih zločina, negirao ili omalovažavao žrtve, niti smanjivao potrebu za odgovornošću.

SPS smatra da nema potrebe za glorifikacijom, niti za negiranjem žrtava, bilo srpske, bilo albanske nacionalnosti.

Takođe, nema potrebe da se unapred ograničava pravo na javnu reč, a dužnost i obaveza SPS-a i u budućnosti će biti da potpuna istina izađe na videlo, a ne da se javnosti plasiraju delimične istine", navodi se u pismu Službe za informisanje GO SPS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.