I ALBANCI IZ OVK TVRDE DA SU IH SRBI SILOVALI! Laži Tačija i Vlore Čitaku PALE U VODU, čitav svet im se SMEJE
Vlora Čitaku i Hašim Tači, Foto: Zorana Jevtić, AP

OTKRIVAMO!

I ALBANCI IZ OVK TVRDE DA SU IH SRBI SILOVALI! Laži Tačija i Vlore Čitaku PALE U VODU, čitav svet im se SMEJE

Sada je sve jasno...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Razvejane su sve laži Hašima Tačija i Vlore Čitaku! Od navodnih 20.000 Albanki koje su silaovane tokom 1999. godine na Kosovu od strane Srba broj se sveo na, verovali ili ne na samo 250 ljudi (žena i muškaraca).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je broj silovanih Albanaca tokom 1999. godine, a koji su se prijavili na Kosovu 250.

- Tačan broj je 250 ljudi, od onih 20.000 koje su spominalji Tači i Čitaku u Ujedinjenim nacijama - otkrio je Vučić u emisiji "Ćirilica" autora Milomira Marića.

Tim su zaista i zvanično pale u vodu priče Hašima Tačija i Vlore Čitaku izrečene na sednici Saveta bezbednosti UN da je tokom 1999. godine ubijeno 15.000 albanskih civila i silovano 20.000 Albanki.

Naime, na poziv privremenih institucija u Prištini da se prijave žrtve silovanja u ratu na KiM odazvalo se oko 800 ljudi, ali tek nešto više od 200, tačnije 250 ostvarilo je pravo na mesečnu nadoknadu u iznosu od 230 evra, jer su zaista pretrpeli seksualno nasilje tokom sukoba.

Ovi zvanični podaci daleko su od brojke od 20.000 žena, za koje lideri Albanaca, u okviru propagande za nezavisnost južne srpske pokrajine, tvrde da su bile žrtve silovanja, a nedavno ju je u svom govoru pomenuo i predsednik tzv. Kosova Hašim Tači.

Prema zvaničnim podacima Prištine kada je upućen poziv da se prijave žrtve silovanja, javilo se njih 782, a pravo na odštetu je odobreno za svega 250 žrtava. Broj ne umanjuje stravičan efekat ovakvog vida nasilja na svaki žrtvu pojedinačno, ali, isto tako, spekulisanje brojevima ne doprinosi ostvarivanju pravde i vodi politizaciji i usporavanju procesa pomirenja.

- Albanci koriste broj od 20.000 silovanih žena i pozivaju se na Svetsku zdravstvenu organizaciju koja ovaj podatak uopšte ne poseduje - rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Na osnovu odluke privremene kosovske vlade, proces prijavljivanja za priznavanje i verifikaciju statusa silovanih osoba od 27. februara 1998. do 20. juna 1999. godine, kako bi im bila isplaćivana nadoknada od 230 evra mesečno, počeo je početkom godine, a među žrtvama nalazi se i pet muškaraca, koji su čak bili borci OVK?!

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.