ĐILAS OTKRIO S KIM SE SASTAO U AMERICI! Informisao ih je o situaciji u Srbiji (FOTO)
Dragan Đilas i Metju Palmer, Foto: Promo

NIZ SASTANAKA

ĐILAS OTKRIO S KIM SE SASTAO U AMERICI! Informisao ih je o situaciji u Srbiji (FOTO)

Lider SzS u poseti SAD

Objavljeno: 09:20h

Tokom dvodnevne posete Vašingtonu, jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas i sekretar Saveza za Srbiju Ljuban Panić imali su niz sastanaka sa američkim zvaničnicima na kojima su ih informisali o situaciji u Srbiji.

Na sastancima sa glavnim direktorom Nacionalnog saveta za bezbednost za Evropu i Rusiju Džonom Eratom, direktorom za evropske poslove Vilijamom Berklijem, kao i sa Metjuom Palmerom zamenikom pomoćnika državnog sekretara, i predstavnicima Senata i Kongresa, Đilas je istakao ugroženost demokratskih procesa u Srbiji koji se ogledaju u činjenici da je Srbija izgubila status slobodne države, kako je navedeno u godišnjem izveštaju Fridom hausa.

Posebno je bilo reči o mirnim protestima koji se mesecima odvijaju u više od sto gradova i opština širom Srbije. Đilas je svoje sagovornike upoznao sa činjenicom o neophodnosti dijaloga između vlasti i opozicije koji u Srbiji ne postoji i nemogućnosti održavanja fer i slobodnih izbora, kao i sa jedinstvenim stavom opozicije da pod ovakvim uslovima na izborima neće učestvovati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.