VUČIĆ O NATO BOMBARDOVANJU I POLITIČKOJ SITUACIJI Počinjen je težak zločin nad Srbijom, vinovnici treba da se stide
Pored predsednika gosti su i Jelena Milić i Milovan Jovanović., Foto: Printscreen / Happy TV

VUČIĆ O SVEMU!

VUČIĆ O NATO BOMBARDOVANJU I POLITIČKOJ SITUACIJI Počinjen je težak zločin nad Srbijom, vinovnici treba da se stide

Pored predsednika gosti su i Jelena Milić i Milovan Jovanović

Objavljeno: 22:02h

Predsednik Aleksandar Vučić govori večeras u emisiji "Ćirilica" o bombardovanju Srbije 1999. godine, ali i političkim izazovima s kojima se Srbija suočava trenutno.

21.47 Vučić o Kosovu: Šanse su manje nego što su nam bile, Albanci takse da ukidaju neće! Evropa nije pokrenula mehanizam za kršenje međunarodnog sporazuma, to je bila politička odluka. Dali su im signal da mogu da rade šta hoće.

21.38 "Drugi su naučeni da su Srbi za sve krivi. Srbija je osuđena, njih zanima samo to da znate, ništa drugo ih ne zanima, nikakva poruka Zagrebu ili Sarajevu ih ne zanima"

21.33 "Iznenadio sam se izjavom iz NATO "da ovo nije bilo protiv naroda". Što ste onda bombardovali mostove, voz sa civilima...? Ne želim ni da govorim o licemernom terminu "kolateralna šteta". Toliko je jeziv. Objasnite ocu ili majci koji su izgubili dete da je to "kolateralna šteta"..."

foto: Printscreen

21.26 "Počinjen je težak zločin i agresija nad ovom zemljom, tu nema sumnje. Vinovnici treba da se stide onoga što su uradili te 1999."

21.25 "Imamo vežbe i sa NATO, i sa Rusima, pozicija neutralnosti je dobra"

21.23 "Pitao sam se da li sam pogrešio što sam pokazao emociju u Nišu. Ali kakav je to čovek koji ne pokaže emociju"

21.22 "Moj posao je da ne dozvolimo da se ponovi Srbiji 1999. Ali moramo da poštujemo emocije naroda prema NATO! Emocije su užasne. Ne treba da dozvolimo da nas u odlukama vode emocije, ali razumem zasto naš narod ima negativne emocije prema NATO. Emocije ne treba potcenjivati."

21.21 "Tadašnje rukovodstvo zemlje moralo mnogo ozbiljnije i odgovornije da se ponaša."

foto: Printscreen

21.20 Vučić o situaciji u svetu: "Vojno, Amerikanci ruše svaku ideju evropske vojske! Bez vojske, Evropa ne može da bude velika sila! Svi sve više razmišljaju o svojim snagama. Dobro je što to radi i Srbija. Važno je da mi o sebi vodimo računa, da svoju vojsku osnažimo, da sa NATO imamo pristojan odnos".

21.17 "Danas je svet kvadripolaran, imamo četiri velike sile - SAD, Kina, Rusija i Evropa tačnije Nemačka, plus Francuska. Ova pozicija (Srbije) je dobra u ovom trenutku"

21.15 Diskusija je počela o tome da li je Srbiji mesto u NATO.

foto: Printscreen

Vučić: To je legitimna tema, svako ima pravo na svoj stav!

Milićka: Članstvo Srbije u NATO mora biti legitimna politička opcija!

Jovanović: Srbija treba da sledi put bivših zemalja Varšavskog pakta i Jugoslavije da postanu članice. Čak i Albanija je ušla u NATO, Crna Gora je ove godine postala članica, a Makedonija postaje 30. članica NATO pakta. Zašto bi Srbija bila ostrvo oko koga je pakt?

BONUS VIDEO:

Čovek u žutom u kvizu Stolice nasmejao je naciju sa dva NEVIĐENA GAFA!

(Espreso.co.rs / Kuri.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.