ŽIVKOVIĆ: Imam transfer blama od onoga što radi Marinika Tepić!
Klub samostalnih poslanika od nedavno je izmenjen i u njemu više nisu Živković i Čabraja, dok su mu se priključili nekadašnji funkcioneri i poslanici Dosta je bilo Ana Stevanović i Branislav Mihajlović!, Foto: Filip Plavčić

OTVORENO!

ŽIVKOVIĆ: Imam transfer blama od onoga što radi Marinika Tepić!

Klub samostalnih poslanika od nedavno je izmenjen i u njemu više nisu Živković i Čabraja, dok su mu se priključili nekadašnji funkcioneri i poslanici Dosta je bilo Ana Stevanović i Branislav Mihajlović

Objavljeno:

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je za N1 da je isključivanje njega i poslanice Aleksandre Čabraje iz Kluba samostalnih poslanika nelegalno i posledica nezdrave ambicije i amaterizma ljudi koji su to učinili.

Klub samostalnih poslanika od nedavno je izmenjen i u njemu više nisu Živković i Čabraja, dok su mu se priključili nekadašnji funkcioneri i poslanici Dosta je bilo Ana Stevanović i Branislav Mihajlović. Nova šefica poslaničkog kluba je Marinika Tepić.

"To je posledica verovatno nezdrave ambicije i amaterizma, pa onda se prave takve stvari. Klub samostalnih poslanika je formiran pre godinu dana ili više, sporazumom između Nove stranke i Građanske platforme s druge strane, i tamo je sve bilo dogovoreno. Pre izvesnog vremena mi je saopšteno da Tepićka mora da bude predsednica ili nema kluba, ja sam rekao radite šta god hoćete", izjavio je Živković za N1.

Isključivanje iz Kluba samostalnih poslanika ne vidi samo kao čudno, nego i nelegalno.

"Klub je napravljen tako što je tadašnji predsednik obavestio predsednicu Skupštine da su pristupila dva nova poslanika tom klubu i da ih je sad petoro. A gde smo mi? Znači, ako su samo pristupili oni, onda je sedmoro, a ne petoro. Tako da to je jedna od sitnica glupih koje idu na korist ovom režimu", poručio je predsednik Nove stranke.

Kaže i da mu je ranije nuđeno da potpiše papir da izlazi iz kluba, ali da je on to odbio, kao i da ne može da poveruje da je Tepić izjavila da je on bio nezainteresovan za rad poslaničkog kluba.

"Ne mogu da verujem, sve mogu da oprostim, i onu nezdravu ambiciju i amaterizam, ali to je naprosto laž (...) Potpuno je besmislena stvar da se sada neko na takav čudan, neobičan i nelegalan način bori da bude predsednik kluba u vreme kada zagovara najjače bojkot parlamenta. To su pitanja na koja ja ne mogu da odgovorim, nisam ja te specijalnosti", istakao je Živković.

Na pitanje vidi li u svemu ambiciju jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da ima svoj poslanički klub, Živković je rekao da ga to "apsolutno ne interesuje" i da se nada da, pored Nove stranke, postoji još neko ozbiljan u opoziciji.

"Znači imate, to se sad moderno kaže, transfer blama prema gospođi Tepić, stari izraz za to iz mog vremena je bio gađenje", kazao je Živković.

BONUS VIDEO:

Potresna ispovest Dejana Aksentijevića koga su izbacili iz stana!

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.