DEJANU STANOJEVIĆU DENZIJU DVE GODINE ZATVORA! Zbog zloupotrebe službenog položaja
Dejan Stanojević Denzi, Foto: Printscreen

saznajemo

DEJANU STANOJEVIĆU DENZIJU DVE GODINE ZATVORA! Zbog zloupotrebe službenog položaja

Stanojević je već bio osuđen na dve godine zatvora zbog ovog krivičnog dela, ali je Apelacioni sud u Nišu predmet vratio na ponovni postupak

Objavljeno:

Dejan Stanojević Denzi, član Gradskog veća Vranja iz redova SNS - a, osuđen je nepravosnažnom presudom u ponovljenom postupku na dve godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bio direktor Direkcije za izgradnju, potvrđeno je iz Višeg suda u Vranju.

Više javno tužilaštvo u Vranju pokrenulo je krivični postupak protiv Stanojevića zbog toga što je od 2006. do 2008, kada je bio direktor Direkcije,omogućio "Preduzeću za puteve" sticanje protivpravne imovinske koristi, a sud u Vranju osudio ga je, sa još nekoliko osoba, 2016. godine. Stanojević je već bio osuđen na dve godine zatvora zbog ovog krivičnog dela, ali je Apelacioni sud u Nišu predmet vratio na ponovni postupak. Stanojević je bio direktor Direkcije od 2004. do 2008. godine kao jedan od lidera DSS - a u Vranju. Sa usponom Srpske napredne stranke, pre poslednjeg izbornog ciklusa, prešao je uovu partiju. Pored Stanojevića, Viši sud je saopštio da je krivim proglašen i Miladin Zlatanović zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. Optuženi Novica Stanković, Slobodan Jnaković, Delča Stojanović i Mile Jordanović, zbog izvršenja u saizvršilaštvu produženog krivičnog dela, zloupotreba položaja odgovornog lica. Svi optuženi su osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po dve ipo godine, osim Zlatanovića, koji je osuđen na kaznu zatvora u trajanjuod jedne godine, akoju će izdržavati u prostorijama gde stanuje I to bez elektronskog nadzora.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Okradio.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.