VUČIĆA NA MESTU SRPSKOG KRALJA VIDI 5,2 ODSTO! Istraživanje smatra da Srbija ide PRAVIM PUTEM
Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

ZANIMLJIVI REZULTATI

VUČIĆA NA MESTU SRPSKOG KRALJA VIDI 5,2 ODSTO! Istraživanje smatra da Srbija ide PRAVIM PUTEM

U ovom istraživanju su građani mogli da se izjasne i da li bi rekli da je Srbija krenula pravim ili pogrešnim putem

Objavljeno:

Ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, Srpska napredna stranka osvojila bi 54,1 odsto, pokazalo je istraživanje Ninamedia.

Na drugom mestu nalazi se Savez za Srbiju, za koji bi glasalo 12,7 odsto, a za njim sledi koalicija SPS-JS sa 11,7 odsto.

Prema ovom istraživanju, ispod cenzusa našle bi se Srpska radikalna stranka sa 4,1 odsto, Pokret slobodnih građana sa 3,3 odsto, a koalicija SPAS Aleksandra Šapića sa 2,3 odsto i POKS sa 1 odsto podrške.

U ovom istraživanju su građani mogli da se izjasne i da li bi rekli da je Srbija krenula pravim ili pogrešnim putem, na šta je 41 odsto odgovorili da je Srbija krenula pravim putem, dok je 32 odsto odgovorilo da je zemlja krenula pogrešnim putem.

Na pitanje da li Srbija treba da ponovo bude ustavna parlamentarna monarhija, čak njih 18 odsto je odgovorilo potvrdno. Sa druge strane, njih 59 odsto smatra da Srbija ne treba da bude kraljevina. Jedno od pitanja u istraživanju je bilo i za koga smatrate da zaslužuje da bude srpski kralj i najviše njih, 10,6 odsto, izjasnilo se za Aleksandra Karađorđevića. Na drugom mestu, među onima za koje građani smatraju da zaslužuje da bude srpski kralj nalazi se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa 5,2 odsto podrške.

BONUS VIDEO: Đorđe Milićević za Espreso o opoziciji, saobraćajnoj nesreći i parlamentu

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.